Porți și inimi deschise la Inspectoratul de Poliție Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 628 Vizualizări

Porți și inimi deschise la Inspectoratul de Poliție

foto 1 (2)

Sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș s-a umplut ochi de copii, imediat după deschiderea evenimentului ”Porți Deschise”. Cei mici au fost captați de explicațiile date de polițiștii mureșeni, de mașinile lor cu sirenă, de motocicletă, demonstrația cu mascații și tăvile cu jeleuri. Nu neapărat în ordinea asta. Să fii capabil să iei decizii rapid, să ai abilitatea de a-ți impune autoritatea, să ai auto-disciplină și să fii o persoană de încredere, sunt calitățile unui adevărat polițist, în care mulți din cei mici s-au recunoscut.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a organizat joi, 23 martie, între orele 11 – 12.30, „Porţi Deschise”. Activitatea s-a desfăşurat la sediul unităţii cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Curioșii au avut ocazia să vadă autospecialele şi motocicleta Poliţiei rutiere, câteva dintre tehnicile folosite de poliţiştii criminalişti pentru identificarea infractorilor şi o parte din armamentul Serviciului de Acţiuni Speciale.

DSC_0807

Demarat în anul 2009 ca program pilot la nivel național, Micii Polițiști din comuna Cristești au fost premiați în cadrul evenimentului, pentru eforturile lor și implicarea în campanii de informare a cetățenilor privind respectarea legislației în vigoare și în acțiunile de prevenire a infracționalității. Astfel, de diplome s-au bucurat elevii Cristina Cismaș, Antonel Adam, Ovidiu Lateș, Roberto Csiki, Darius Ola, Tibor Rafi, Andrei Colceriu, Andra Oltean, Oana Popovici, Vlad Bretfelean, Ionuț Fărcaș, Diana Florea, sub coordonarea prof. Albert Zoltan, director coordonator la Școala Generală din Cristești și a prof. Beatrix Szőke.

Rui, vedeta zilei

foto 6

Vedeta demonstraţiilor de Ziua Poliţiei a fost Rui, câine polițist în slujba legii, specializat pentru detectare droguri și tutun, cu vârsta de 3 ani și jumătate, care a dat dovadă de blândețe față de copii și mult șarm față de doamne, sărind la toată lumea să împartă pupături, felul lui de a ura bun-venit invitaților. Unii dintre cei mai solicitați, harnici și apreciați câini sunt cei de poliție, dresați pentru a urmări delicvenții, descoperi substanțe și obiecte interzise și periculoase, sarcini pe care oamenii nu le pot îndeplini cu atâta ușurință și acuratețe, precum câinele utilitar.

Potrivit celor afirmate de comisar de poliție Gabriela Pîncă, coordonator al Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul IPJ Mureș, evenimentul a reunit aproximativ 300 de copii, și Mici polițiști de la Cristești, la care se adaugă alți 600, care au participat la un concurs de desene și felicitări, cu tema ”La mulți ani poliției române”. Chiar dacă nu vor putea fi toți premiați chiar toți, fiecare copil va primi un mic abțibild cu Ziua Poliției Române. Acțiunea Porți Deschise a avut ca obiectiv creșterea numărului de elevi care cunosc rolul Poliției Rutiere, informarea elevilor relativ la activitatea Detașamentul Poliției pentru Intervenție Rapidă, însușirea de cunoștințe minimale privind sistemul „112” și creșterea numărului de elevi care cunosc activitatea Poliției Criminalistice. La sfârșitul vizitei cei mici au primit dulciuri şi steguleţe.

ioana todoran

” Polițistul este omul care are grijă de noi și ne ferește de hoți” ne spune Ioana Todoran, clasa I-a B, Gimnaziul Europa.

briana popa

”Un copil care se pierde de părinți trebuie să meargă la primul polițist care îl vede pe stradă și să-i ceară ajutor” ne liniștește Briana Popa, clasa I-aB, Gimnaziul Europa.

david varodi

” Când voi fi mare, vreau să mă fac polițist. Să ocrotesc lumea de cei răi” ne dezvăluie David Varodi, clasa II-a C, Gimnaziul Europa.

carina tomut

” Azi sărbătorim Ziua Poliției Române, ocazie cu care eu le urez La multi ani tuturor polițiștilor”, concluzionează Carina Tomuț, clasa II-a C, Gimnaziul Europa.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE