Home / Administratie / Proiecte de 700.000 de euro câştigate la Suplac

Proiecte de 700.000 de euro câştigate la Suplac

Distribuie

Primăria comunei Suplac a câştigat trei proiecte în valoare totală de 700.000 de euro, care au ca obiectiv construirea unei grădiniţe noi în Idrifaia, respectiv modernizarea căminelor culturale din Laslău Mare şi Laslău Mic.

O grădiniţă şi două cămine culturale

Edilul şef al comunei Suplac, Szakacs Bela, a subliniat importanţa celor trei proiecte, aflate în stadii diferite de implementare, pentru dezvoltarea localităţii. „Am câştigat trei proiecte pe fonduri europene, construcţia unei grădiniţe noi în localitatea Idrifaia, unde nu avem grădiniţă şi actuala grădiniţă funcţionează într-o casă particulară, în chirie. Au fost selectate două proiecte pentru cele două cămine culturale din localitatea Laslău Mare şi Laslău Mic. În celelalte localităţi, Idrifaia şi Suplac, căminele culturale sunt modernizate şi urmează să facem procedurile de achiziţie publică pentru proiectare şi pentru execuţie. La grădiniţă deja s-a făcut procedura de achiziţie pentru proiectare. După primirea vizei de la Alba Iulia execuţia lucrării va fi scoasă la licitaţie. Cele trei proiecte au următoarele valori: 200.000 de euro proiectul pentru grădiniţă şi 250.000 de euro pentru fiecare cămin cultural”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Szakacs Bela.

112

Proiect de infrastructură, imposibil de încărcat online

Totodată, primarul comunei Suplac şi-a exprimat oful că un alt proiect extrem de important pentru comunitatea pe care o conduce nu a beneficiat de finanţare, motivul fiind de ordin birocratic. „Anul trecut, când am depus cele trei proiecte cu căminele culturale şi grădiniţa, am avut pregătit şi proiectul de asfaltare a străzilor lăturalnice din comună. Din păcate, în 30 de minute s-au epuizat fondurile şi am rămas cu proiectul în mână. Am muncit, am cheltuit bani ca să ne conformăm cu cerinţele din ghidul solicitantului. Proiectul era gata, dar nu l-am mai putut încărca online, deoarece nu ne lăsa sistemul. Am şi ridicat problema aceasta la mai multe întâlniri. Să ai proiectul gata şi să nu ai posibilitatea să îl încarci…”, a afirmat Szakacs Bela.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.