Home / Administratie / Bugetul Reghinului supus spre aprobare consilierilor luni, 27 martie

Bugetul Reghinului supus spre aprobare consilierilor luni, 27 martie

Distribuie

Consilierii reghineni sunt convocați luni, 27 martie, ora 15:00 în ședință ordinară, prilej cu care vor supune votului proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului general al UAT Reghin pe anul 2017. Consilierii vor mai avea de aprobat Planul de analiză și acoperirea a riscurilor la nivelul municipiului Reghin, precum și costul mediu lunar de întreținere pentru copiii care frecventează Centrul Creșa nr. 1 din municipiul Reghin, în anul 2017, valoarea propusă de proiect fiind de 546 lei/lună.

263.295 lei pentru Asociația Filantropia Ortodoxă Reghin

Alte proiecte aflate pe ordinea de zi au în vedere costul mediu lunar de întreținere pentru anul 2017, pentru copiii care frecventează Centrul de educație și îngrijire a copilului- Creșa ”Universul Prichindeilor” Reghin, precum și acordarea de subvenții de la bugetul local al Municipiului Reghin, pentru anul 2017, în baza Legii nr.34/1998 pentru asociațiile și fundațiile române cu personalitate juridică, care înființează și administrează unități de asistență socială în municipiul Reghin și aprobarea încheierii de Convenții pentru acordarea de servicii de asistență socială. Potrivit proiectului de hotărâre, se acordă subvenții în valoare de 263.295 lei din bugetul local pentru anul 2017 asociațiilor și fundațiilor române cu personalitate juridică care înființează și administrează unități de asistență socială pe raza municipiului Reghin, respectiv Asociația Filantropia Ortodoxă Reghin-Casa de tip familial Maria I: 30.000 lei, Asociația Filantropia Ortodoxă Reghin-Centru de Zi Maria II: 99.375 lei, și Asociația Filantropia Ortodoxă Reghin-Centru de criză ”Sfântul Andrei” și servicii: 133.920 lei.

Participarea la Festivalul Corurilor Orașelor Înfrățite cu Bourg -la –Reine

Printre proiectele care își așteaptă aprobarea din partea consilierilor se numără și cel privind alocarea sumei de 14.000 lei din bugetul local necesară deplasării unei delegații a Bibliotecii Municipale ”Petru Maior”Reghin în localitatea Bourg -la -Reine din Franța. Vizita delegației din Reghin va avea loc în perioada 28 aprilie-3 mai, prilejuită de participarea la Festivalul Corurilor Orașelor Înfrățite, cu participarea coralelor din Reghin, Kenilworth, Monheime-am-Rheim, Sulejowek și Bourg -la -Reine. Delegația va fi formată din 21 de persoane, respectiv a Coralei camerale ”Petru Maior” din cadrul Cenaclului literar-muzical ”Lucian Blaga”.

”Lucian Blaga” prezent la Concursul Internațional de Protocol și Comunicare

Consilierii vor avea de aprobat componenţa delegaţiei Municipiului Reghin ce se va deplasa în localitatea Érd – Ungaria, în perioada 21-23 aprilie 2017, cu prilejul Târgului de primăvară și a expozi- ției ”Érd Nyitnikék”, precum și aprobarea deplasării unei delegaţii a Liceului Tehnologic „Lucian Blaga” Reghin în localitatea Budapesta – Ungaria, în perioada 04-06 mai 2017 și alocarea din bugetul local al Municipiului Reghin a sumei de 1.700 lei necesară deplasării.

Cinci elevi și un cadru didactic însoțitor vor participa în perioada 04-06 mai la Concursul Internațional de Protocol și Comunicare, ediția a VII-a organizat de Universitatea Metropolitan din Budapesta, Ungaria. Consilierii vor supune votului proiectul de hotărâre privind aprobarea retragerii unor unități adminitrativ teritoriale din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”AQUAINVEST MUREȘ”, respectiv a orașului Sângeorgiu de Pădure, precum și proiectul de hotărâre privind atribuirea în folosință gratuită a două încăperi (cabine artiști) din incinta Casei de Cultură ”Dr. Eugen Nicoară”către Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Tg Mureș, în scopul folosirii pentru acțiuni de colectă mobilă de sânge în Municipiul Reghin.

Fonduri alocate bisericilor

Alte proiecte aflate pe ordinea de zi sunt cele privind aprobarea sprijinului financiar acordat Parohiei Evanghelice CA Reghin, în conformitate cu prevederile OG nr.82/2001, suma fiind de 21.900 lei, și aprobarea sprijinului financiar acordat Parohiei Ortodoxe ”Sfântul Lazăr” Reghin, în conformitate cu prevederile OG nr.82/2001 în valoare de 15.500 lei.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.