Home / Sanatate / Elita stomatologiei naționale, la Zilele Stomatologiei Mureșene

Elita stomatologiei naționale, la Zilele Stomatologiei Mureșene

Distribuie

Elita stomatologiei naționale se află, în aceste zile, în centrul universitar Târgu-Mureș, la ediția cu numărul șase a Zilelor Stomatologiei Mureșene, un eveniment de excepție sub a cărui cupolă vor fi abordate cele mai noi tendințe interdisciplinare și practici inovative din domeniu.

Prima ediție a congresului a fost organizată în anul 2001, la inițiativa profesorului doctor Sorin Popșor, fost decan al Facultății de Medicină Dentară, cu scopul de a aniversa 40 de ani de învățământ medical stomatologic neîntrerupt la Târgu-Mureș. Până anul 2006, prof. dr. Ioan Popșor a organizat cinci ediții ale manifestării.
Părintele congresului Zilele Stomatologiei Mureșene, prof. dr. Sorin Popșor, a transmis vineri, 24 martie, în cadrul ceremoniei de deschidere a congresului, că își dorește ca această manifestare științifică să se desfășoare în continuare fără întreruperi. Profesorul le-a mulțumit organizatorilor evenimentului pentru ideea de a relua congresul. Facultatea de Medicină Dentară a Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș vine astfel în fața lumii academice și a stomatologilor practicieni cu 17 lectori din trei țări, practicieni, clinicieni, personalități din diferite specialități din țară și din străinătate: medicină dentară, farmacologie, boli infecțioase, cardiologie, care vor aborda în cele 16 ore de conferință „Tendințe interdisciplinare și practici inovative din domeniu”.

Președintele congresului „Zilele Stomatologiei Mureșene” 2017, conf. dr. Mártha Krisztina, a afirmat că lectorii doresc să găsească și să interpreteze multitudinea de link-uri și conexiuni ce există între sănătatea orală și cea generală.
„Ne-am dorit să continuăm o tradiție, pentru că ediția a V-a s-a organizat în urmă cu 15 ani și acesta este motivul pentru care am reluat organizarea acestui eveniment. Ne-am propus abordarea tendințelor interdisciplinare a practicilor inovative din domeniu. Dorim să găsim și să interpretăm multitudinea de link-uri și conexiuni ce există între sănătatea orală și cea generală. În cele trei zile, prin cele 16 ore de conferințe, vor lua cuvântul specialiști de marcă din toate specialitățile medicale, încercând să ofere participanților o viziune amplă asupra temei, argumente și suport științific competent și experiențe personale. În cadrul secțiunii de comunicări orale și în cadrul celei de postere, fiecare dintre noi ne putem prezenta propriile experiențe. Astfel, vorbim despre 230 de participanți, 168 de studenți, un site activ de 64 de zile, 17 lectori din trei țări, 16 ore de conferință, 13 articole in extenso și 17 rezumate, 13 studenți voluntari, reprezentanți din centrele universitare din țară, trei zile de congres și un program extrem de bogat”, a transmis conf. dr. Mártha Krisztina.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, s-a arătat încântat de reînnodarea unei tradiții, transmițând totodată că a considerat întotdeauna medicii de medicină dentară o categorie profesională aparte grație modului armonios de lucru.
„Constat o reînnodare a unei tradiții care merită susținută. În egală măsură este și un pod aparent între generații, însă nu aș vrea să spun că profesorul Popșor, care a inițiat această conferință este dintr-o altă generație, ci spun că este dintr-o altă promoție, căruia îi transmitem mulțumiri pentru ceea ce a făcut pentru medicina dentară. Pentru mine, medicii de medicină dentară reprezintă o categorie profesională aparte. Întotdeauna i-am privit cu multă simpatie și cu multă deschidere în abordare, pentru că îmbină într-un mod profesional mintea cu mâna, frumosul cu utilul, medicina cu business-ul și dacă aceste lucruri sunt puse într-un mod armonios la lucru, atunci rezultatele vor fi foarte bune”, a menționat prof. dr. Leonard Azamfirei.

Decanul Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF Târgu-Mureș, conf. dr. Cristina Bică, s-a arătat onorată că lectorii au răspuns invitației de a participa cu lucrări științifice la Zilele Stomatologiei Mureșene și le-a mulțumit participanților pentru interesul și deschiderea manifestate față de tema congresului și față de conferințele invitaților.
„Facultatea de Medicină Dentară din Târgu-Mureș reunește în aceste zile elita stomatologiei naționale, cu invitați importanți din toate centrele universitare din țară în calitate de lectori, dar și cu personalități și clinicieni din străinătate. Marcăm o ediție reper a Zilelor Stomatologiei Mureșene, sunt foarte bucuroasă și doresc să felicit organizatorii pentru munca depusă și pentru energia de care au dat dovadă pentru a relansa după mai mulți ani brandul Zilele Stomatologiei Mureșene. Tema congresului
„Tendințe interdisciplinare și practici inovative din domeniu” a fost aleasă cu mare atenție întrucât noi considerăm interdisciplinaritea și inovația esențiale nu doar în domeniul cercetării științifice, ci și în practica și în curricula de pregătire a medicilor stomatologi și a medicilor de medicină generală. Vor fi astfel beneficiarii experiențelor și competențelor științifice ale specialiștilor din toate ramurile stomatologice, dar și din alte specialități medicale”, a afirmat conf. dr. Cristina Bică.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.