Eșec în „Copou” pentru BC Sirius Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Eșec în „Copou” pentru BC Sirius

După șase victorii în mai puțin de un an în fața formației Politehnica Național Iași (baraj de calificare, două în Cupa României, două în sezonul regulat și una în play-out), echipa feminină de baschet UPM BC Sirius Târgu-Mureș a pierdut miercuri seara întâlnirea din ultima etapă a fazei a doua din play-outul Ligii Naționale. Ieșencele au învins cu 74-69 (14-23, 31-10, 15-24, 14-12), după un joc cu oscilații mai rar întâlnite. Cu doar trei străine rămase în lot, mureșencele au controlat autoritar primul sfert. Au luat din start un avantaj de 6 puncte, s-au menținut la conducere și au încheiat primul act cu 9 puncte avans. În debutul sfertului secund Meszáros Kata a reușit un coș de 3 puncte, singurul al său, dar echipa ardeleană n-a mai înscris niciun punct mai bine de 5 minute. Ieșencele au preluat conducerea și s-au desprins la 12 puncte la pauza mare. A fost un sfert total diferit, pe care gazdele l-au câștigat la o diferență de 21 de puncte!

 

Ca de-a „șoarecele și pisica”

Revenite de la vestiare, ieșencele au menținut diferența la peste 10 puncte până în jumătatea a doua a sfertului trei. A urmat o nouă răsturnare. Doar de situație, deoarece diferența era mult prea mare, astfel încât jocul a devenit o cursă de urmărire. Mureșencele au câștigat din nou la o diferență de 9 puncte sfertul și la ultima pauză avantajul gazdelor era de doar 3 puncte. Acesta a ajuns la unul singur și BC Sirius a reușit chiar să egaleze după nici două minute de joc la 66. „Banca scurtă” și forma mai puțin bună a americancelor, care nu au înscris niciun coș din afara semicercului și-au spus cuvântul. În cele peste 8 minute rămase până la final, mureșencele au mai înscris doar 3 puncte. Robinson a redus la jumătatea sfertului scorul la 70-68, după care Antonia Radu a înscris o liberă când mai erau peste trei minute, minute în care doar Aursulesei a mai trimis în coș.

Cele două se vor mai întâlni o dată, la Târgu-Mureș și o dată la Iași, într-o dublă pentru locurile 9-10 fără nicio logică, deoarece nu va retrograda niciuna. Partida de la Târgu-Mureș va avea loc duminică, 26 martie ora 19.30, iar cea de la Iași miercuri, 29 martie.

Marcatoarele BC Sirius: Gregory 20 puncte, Robinson 18, Alina Pop 7 (1×3), Lovász Izabela 7 (1), Gál Emese 6 (2), Mc Cune 4, Meszáros Kata 3 (1), Antonia Radu 2, Bartha Borbála 2.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE