Mădălina Boroș, „integralista” de 17 ani de la lotul U19 Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 835 Vizualizări

Mădălina Boroș, „integralista” de 17 ani de la lotul U19

Campionatul feminin s-a reluat, s-au disputat două etape în Superligă și una în Liga I, apoi s-a întrerupt deoarece reprezentativa de junioare sub 19 ani a României participă în aceste zile la turneul internațional Kuban Spring, în Rusia. În lotul României, componenta echipei ASA Târgu-Mureș, Mădălina Boroș a fost titulară în toate cele trei partide susținute în grupă (4-1 cu Azeraijan, 0-4 cu Belarus și 0-0 cu Rusia).

Remiza din ultimul meci nu a fost suficientă pentru „tricolore” să ajungă în semifinalele competiției, acestea urmând a lupta pentru locurile 5-6, astăzi, 24 martie, cu selecționata Kazahstanului.

Jucătoarea selecționată de la ASA Târgu-Mureș a fost „integralistă” în cele trei partide, evoluând toate minutele pe banda dreaptă a liniei mediane sau în compartimentul ofensiv. Mădălina este născută în 26 martie 2000, la Târgu Mureș, așadar duminică împlinește 17 ani ! Ea era prezentată recent de către antrenorul echipei mureșene Seches Carol ca o mare speranță a fotbalului feminin, convocarea la loturile naționale venind să confirme cele spuse de acesta.

 

„Pe terenul de fotbal mă simt cel mai bine”

Mădălina Boroș a adunat în tricourile reprezentativelor României 28 de meciuri internaționale, a evoluat de 16 ori pentru echipa națională alcătuită din jucătoare născute după 1 ianuarie 2000, de zece ori pentru cea alcătuită din jucătoare născute după 1 ianuarie 1999 și de două ori pentru cea cu jucătoare născute după 1 ianuarie 1998. A fost titulară de 25 de ori și a marcat șapte goluri (doar pentru reprezentativa 2000).

2_madalina boros 2În cele două selecții la jucătoarele născute după 1 ianuarie 1998, în urmă cu șase luni a jucat într-un turneu de dezvoltare UEFA găzduit de România. Aici a avut-o printre coechipiere pe sora sa, Alina Boroș, și ea jucătoare la ASA (foto 2 stânga).

Deși încă mai există o reținere față de fetele care joacă fotbal, Mădălina a fost încurajată de mama ei, care a practicat handbal de performanță. Ea a fost cea care a ajut-o și a motivat-o, oferindu-i sfaturile cele mai bune. Tânăra jucătoare își amintește cum a ajuns să practice fotbalul. „Prima dată am jucat cu băieții, în curtea școlii, unde m-a văzut un antrenor și mi-a propus să merg la echipa de fete din Târgu Mureș. Am mers o dată, de două ori și mi-a plăcut foarte mult, așteptam să merg în fiecare zi la antrenament. Când aveam 7-8 ani, am practicat lupte libere. După aceea, am jucat baschet, la școală, însă pe terenul de fotbal mă simt cel mai bine”, dezvăluie Mădălina Boroș, care își dorește să ajungă la o echipă puternică de afară, cu preferință pentru Atletico Madrid, unde se află fosta colegă Andreea Părăluță.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE