Home / Slider / Premiile concursului La mulți ani poliției române!

Premiile concursului La mulți ani poliției române!

Distribuie

 

600 de lucrări au fost trimise de elevi din diferite școli, concursul de desene ”La mulți ani poliției române”.  Concluzia?! Arta se naşte din libertate şi creează libertate, iar județul Mureș se poate mândri cu copii ce știu da viaţă unei forme, știu transmite o viziune, o idee, o ipostază, un gând, cheamând privitorul, în toată libertatea, la interacţiune şi apoi la acţiune.

Pentru că siguranţa copiilor ocupă un loc important în preocupările poliţiştilor, în seria manifestărilor organizate pentru marcarea Zilei Poliţiei Române din 25 Martie, s-a încris şi concursul de desene-felicitări organizat de Poliţia mureşeană, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, pentru a afla cum văd copiii, elevii această instituție specializată a statului, care exercită atribuții privind prevenirea, descoperirea și cercetarea în condițiile legii a tuturor infracțiunilor.

Potrivit informațiilor oferite de comisar de poliţie, Gabriela Pîncă, coordonator al Compartimentului de Analiză şi prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Mureș, elevii de clasele 0-V din judeţul Mureş au fost invitaţi să se înscrie în concurs cu desene sau felicitări, putându-se aborda modalitatea în care copiii percep Poliţia, rolul poliţistului, apropierea copiilor de această instituţie, ori cum ar trebui să fie lumea din jur pentru ca cei mici să se simtă în siguranţă, gânduri pentru Poliţie la ceas aniversar. Pentru aprecierea lucrărilor au fost punctate respectarea temei de concurs, claritatea mesajului şi originalitatea lucrării, premiile acordându-se  pe 3 secţiuni: cls.0-I, II-III, IV-V.

Cine au fost cei mai buni

Premierea câștigătorilor concursului de desene ”La mulți ani poliției române” a avut loc vineri, 24 martie, în curtea instituției, iar evaluarea lor, fără dar și poate, o muncă titanică din partea polițiștilor: 600 de lucrări.

La secțiunea clasa 0-I, de premiul I s-au bucurat Alexandra Zegrean, Școala Gimnazială ,Serafim Duicu și Raluca Praja, Școala Gimnazială Romulus Guga, iar de un premiu special Georgiana Șopterean, Școala Gimn. George Coșbuc.

La clasele II-III, cele mai bune lucrări au fost evaluate ca fiind cele făcute de elevii Brigita Haidu, Școala nr.1 Luduș, Bota-Peter Eszter, Liceul Vocațional de Artă și Antonia Pascu, Școala Gimnazială Dacia.

La clasele IV-V, cele mi bune lucrări au fst realizate de elevii Bogdan Nedeșan, Școala Gimn. Traian din Târnăveni și Raluca Horvath, Scoala Gimn. Dacia.

Lucrările au fost trimise de către copii din tot județul Mureș, din Răstolița, Cristești, Miercurea Nirajului, Sărmașu, Vânători, Stânceni, Petelea, Nadeș, Ideciu de Jos, Reghin, Sângeorgiu de Mureș, Luduș, Târnăveni, Sâmpetru de Câmpie, în total 600 de lucrări.

Câștigătorii au plecat acasă cu produse de papetărie/rechizite, tricouri, puzzle, precum şi o vizită la Poliţie, fiecare participant primind câte un abțibild.

ahmed raul

” Eu am desenat un polițist, mașini de poliție și un câine polițist, care fug după un hoț, pentru că a dat spargere la o bancă” ne explică Ahmed Karim Raul, locul II, Școala Gimnazială Dacia, învățătoare Elena Toma.

bota eszter

” Mie mi-a venit ideea de a desena un tort cu semen de circulație” ne povestește Bota- Peter Ezster, locul I, Liceul Vocațional de Artă, învățătoare Plaias Gyongyi.

alexandra zagon

” Eu am făcut o felicitare în care am scris și o poezie: Polițiștii m-au salvat, Încă o dată m-au ajutat, Eu îi respect foarte tare, Și am o dragoste pentru ei mare, Ei mă ajută întotdeauna, Când eu chem Poliția întruna”, ne lasă uimiți Alexandra Zagon, locul III, Școala Gimnazială Dacia.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință de lucru la Consiliul Județean Mureș

Distribuie DISPOZIŢIA NR. 87din 15 martie 2024privind convocarea Consiliului Judeţean Mureş în şedinţă publică ordinară …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.