Home / Invatamant / Primăvara în sufletul bobocilor din clasa pregătitoare

Primăvara în sufletul bobocilor din clasa pregătitoare

Distribuie

Activitatea semestrială a Cercului pedagogic al învăţătorilor claselor pregătitoare din zona Luduş a avut loc în zilele în care între iarnă şi primăvară se dădea, la fel ca într-o poveste, o luptă îndârjită.

În prag de Mărţişor, „boboceii” claselor pregătitoare de la Liceul Teoretic „Samuil Micu” Sărmaşu şi Şcoala Gimnazială Balda, îndrumaţi de doamnele învăţătoare Anisia Elena Jucan şi Luminiţa Năsălean, au creat o adevărată poveste a primăverii. „Lupta” dintre cele două anotimpuri a fost doar un pretext, care s-a transformat într-o fructuoasă colaborare între cele două colective de elevi. Pentru a aduce primăvara, copiii, frumos costumaţi, au cântat în cinstea primăverii, au recitat poezii tematice, au răspuns corect la ghicitori, au formulat propoziţii frumoase, au despărţit cuvinte în silabe, au numărat şi au prezentat caracteristicile anotimpului mult dorit- simboluri, luni, sărbători, semne ale venirii noului anotimp.

112

Activitatea demonstrativă a avut toate ingredientele unei reuşite: poezie, cântec, voie bună, prietenie, colaborare, armonizare perfectă, pentru că, în timpul activităţii, copiii au lucrat ca nişte prieteni buni. Din „confruntarea” celor două anotimpuri au avut de câştigat atât copiii, cât şi cadrele didactice prezente. A fost o sărbătoare a primăverii, a biruinţei renaşterii, un spectacol în care spontaneitatea şi vivacitatea copiilor s-au împletit în mod fericit cu tactul şi măiestria pedagogică a celor două învăţătoare. Acum a învins primăvara şi toate par să fie la locul lor, până la venirea unui nou anotimp, când elevii, alături de învăţătoarele lor se vor prinde în eternul şi ştrengărescul joc al anotimpurilor.

Astfel, primăvara ne-a bătut în geam şi din căuşul  palmelor mici ale copiilor s-a revărsat încet-încet primăvara. „Vă mulţumim, dragi copii că aţi adus primăvara în sufletele noastre! Vă mulţumim, stimate colege, că ne-aţi împărtăşit din experienţa dumneavoastră, vă mulţumim pentru implicare, seriozitate şi inspiraţie! Vă dorim o primăvară însorită şi plină de evenimente frumoase pe care să le trăiţi alături de boboceii din clasa pregătitoare, care au demonstrat că pot face adevărate minuni şi pot aduce primăvara în sufletul celor din jurul lor!”, a transmis învăţătoarea Anisia Elena Jucan.

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.