Home / Invatamant / Un nou cămin pentru studenții UMF Târgu-Mureş, la Platoul Cornești

Un nou cămin pentru studenții UMF Târgu-Mureş, la Platoul Cornești

Distribuie

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a anunțat miercuri, 22 martie, în cadrul unei ședințe deschise a Senatului UMF, în care a prezentat Raportul anual al Rectorului privind starea Universității în anul 2016, că studenții Universității vor beneficia de un nou cămin studenţesc, cu 200 de locuri, care va fi construit la Platoul Cornești și care va face legătura cu campusul UMF printr-o alee.

„Anul trecut, am reușit să recuperăm un teren la Platoul Cornești și avem deja aprobat un cămin studențesc, cu 200 de locuri. Dorim ca în acea zonă să creăm o extensie a campusului studenţesc și să o legăm printr-o alee de partea actuală a campusului universitar”, a afirmat prof. dr. Leonard Azamfirei.
Tot în viitorul apropiat, studenții Universității vor beneficia de un centru integrat de examinare, ale căror planuri de construcţie vor fi finalizate în acest an, centrul urmând a fi construit anul viitor. Centrul va avea, printre altele, săli de lectură, o extensie a Centrului de Simulare și Abilități Practice, dar și o extensie a Bibliotecii Universității.
„Am încercat în 2016 sa fim mult mai vizibili în plan internațional. Creșterea semnificativă a numărului de studenţi internaționali, proiectele de cercetare cu componenta internațională câștigate, schimburile de cadre didactice și de studenţi au împlinit în parte dezideratul nostru care rămâne un obiectiv major și pentru anul 2017. Doresc să transmit un mesaj de apreciere pentru toți colegii, pentru studenți și pentru întregul personal administrativ. Preocuparea adevărată pentru interesul universității, convergența acțiunilor au făcut ca sa ne găsim într-o universitate dinamică, aflată într-un ritm alert de dezvoltare, care va continua și în 2017”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei în Raportul anual al Rectorului.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.