Home / BC Mures / Jocuri „cruciale” pentru BC Mureș

Jocuri „cruciale” pentru BC Mureș

Distribuie

În prima etapă din returul primei faze a turneeleor play-off/play-out la baschet masculin, BC Mureș întâlnește luni, 27 martie, de la ora 18.00, în deplasare, formația SCM U Craiova. Cu 3 etape rămase de disputat din turneul play-out, pentru cele două locuri care vor înfrunta în prima fază eliminatorie primele două clasate din play-off, favorite sunt echipele BC Mureș și Phoenix Galați. Cele două se află la egalitate de puncte, cu două mai mult decât Dinamo și 3 față de craioveni. Phoenix și Dinamo mai au însă doar două meciuri. În condițiile în care la victorie se recuperează un singur punct, primelor două clasate le este suficientă o victorie în cele trei etape. După duelul de la Craiova, mureșenii își pot asigura chiar prima poziție în etapa viitoare, când vor întâlni pe teren propriu echipa din Galați, partidă ce va avea loc vineri, 31 martie, de la ora 19.00.

 

Optimismul conducerii, elementul care nu lipsește

După schimbările intervenite în ultimele săptămâni la nivelul conducerii administrative la clubul mureșean, se speră ca lucrurile să se așeze pe un făgaș normal și echipa să-și îndeplinească obiectivul, calificarea în play-off. „Îmi amintesc cu emoții de perioada în care am fost solicitat să îndeplinesc o funcție în conducerea clubului de către cei care au pus bazele acestuia. A fost o perioadă de pionierat pentru mine, am devenit fan BC Mureș și voi rămâne și din funcția de vicepereședinte fan, cu același vis pe care îl au și suporterii: BC Mureș să devină campioană! Am preluat pentru un an funcția de președinte și iată, au trecut peste patru ani. Urez mult succes noii conduceri și promit că voi face, ca și până acum, tot ce îmi stă în putință pentru ca echipa care a disputat cinci finale în ultimii cinci ani să rămână la aceleași standarde ridicate. Adresez mulțumiri tuturor celor care au fost alături de echipă și totodată un îndemn să rămână în continuare alături, pentru a depăși această perioadă dificilă”, au fost cuvintele fostului președinte, Cornel Lungu.

Cel care a îndeplinit funcția de vicepreședinte în ultimii doi ani, actualul președinte, Béres Loránd își păstrează optimismul în privința redresării echipei. „Pentru mine este o mândrie că am fost solicitat să îndeplinesc această funcție, dar totodată o mare responsabilitate. Este o sarcină foarte grea, dar sunt optimist, motiv pentru care am și acceptat acestă provocare. BC Mureș a devenit un fenomen, ca un fel de copil al orașului, care trebuie să crească. Trecem printr-o perioadă mai grea, dar cunosc bine problemele și cred că împreună putem trece peste ele. Îi înțeleg și pe jucători și am constatat la negocierile pe care le-am purtat cu fiecare că își doresc să joace. Primăria a fost alături de echipă și sunt convins că o va susține în continuare. Sunt acum restanțe salariale de până la două luni, dar vom încerca până la sfârșitul lunii martie să achităm un salariu și atunci încrederea reciprocă va crește și jucătorii vor da totul pe teren”, și-a exprima convingerea noul președinte.

Lázár Laci: „Suntem și noi oameni, nu roboți”

După evoluția dezamăgitoare din meciul cu Dinamo, cedat pe teren propriu în etapa trecută, echipa a stat în cumpănă în ceea ce privește deplasarea la Craiova. Căpitanul echipei Lázár Lászlo a ținut să facă unele precizări. „Știu că suporterii au fost dezamăgiți după meciul cu Dinamo, ne-au blamat. Trebuie însă ca toată lumea să înțeleagă că suntem și noi oameni, nu roboți, avem familii de întreținut și ne bazăm pe salarii. Au fost săptămâni foarte grele, în care nu știam cine se află în conducere, comunicarea a fost foarte dificilă. Recunoaștem, am avut și o zi mai proastă cu Dinamo, dar este greu să te concentrezi în asemenea condiții. Au mai fost perioade asemănătoare, dar am dat totul pe teren, chiar peste prevederile contractului. O vom face în continuare, dar trebuie să fim înțeleși și noi, doar așa putem pune presiune pe conducere și sponsori”, a spus Lázár Laci.

O victorie în „Bănie” ar rezolva problema calificării, iar una cu Phoenix Galați ar asigura prima poziție, adică locul 7, care ar urma să întâlnească echipa de pe locul secund din play-off. Bilanțul întâlnirilor cu craiovenii este net favorabil mureșenilor, scor 20-9, dar „tigrii” au cedat la Craiova în sezonnul regulat cu 91-72. În prima etapă din play-out, disputată la începutul acestei luni, BC Mureș a câștigat cu 85-77.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

ACS Kinder: Grupa U8 a câștigat Cupa Municipiului Reghin

Distribuie După succesele grupelor U11, U9 și U6 din cadrul ACS Kinder a sosit momentul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.