Home / Sanatate / Medicina dincolo de frontiere, noutatea „Marisiensis” 2017

Medicina dincolo de frontiere, noutatea „Marisiensis” 2017

Distribuie

Ediția cu numărul 21 a Congresului International pentru Studenţi, Tineri Medici şi Farmacişti „Marisiensis” 2017 va avea loc, la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş şi în spitalele afiliate, începând de miercuri, 29 martie, până duminică, 2 aprilie. Manifestarea, organizată de Liga Studenților din Târgu-Mureș, va reuni cadre universitare, lectori din țară și din străinătate și studenți.

Îmbinat cu artă, perspectivă, știință și dorință de cunoaștere, Congresul reprezintă unul din cele mai importante evenimente medicale din țară, reușind să adune din toate colțurile lumii peste 800 de participanți. Varietatea de prezentări și workshop-uri prezentate transformă acest eveniment într-o adevărată capodoperă a dezvoltării medicale.
Una dintre noutățile ediției din acest an a manifestării științifice o reprezintă secțiunea dedicată medicinei dincolo de frontiere.
Potrivit organizatorilor, printre invitații de excepție ai acestui eveniment se numără: dr. Sherief Elsayed, Brighton, Marea Britanie, specialist chirurgie spinală și expert medico-legal, șeful departamentului de chirurgie spinală din cadrul Spitalului Universitar din Brighton; dr. Dragoș Popescu, Barcelona, Spania, medic specialist ortoped la Spitalul Clinic din Barcelona; prof. dr. Dragoș Iliescu, București, profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Ştiințele Educației din cadrul Universității București, specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică.
„Anul acesta, o secțiune aparte a congresului o reprezină Medicine World Wide – secțiune dedicată medicinei dincolo de frontiere. Invitații speciali ai acestei secțiuni sunt: farmacist Judith Mader, Austria, membru al organizației „Medici fără frontiere”, a participat la misiuni ale organizației în Turcia și Malawi; Jessica Zhang, Stockholm, Suedia, director al departamentului SCORP (Departamentul pentru drepturile omului și pace) al Federației Internaționale a Asociațiilor Studențești de Medicină(IFMSA)”, a declarat Iuliu Gabriel Cocuz, președintele Liga Studenților din Târgu-Mureș.

Programul evenimentului
Președintele Liga Studenților a anunțat că deschiderea oficială a evenimentului va avea loc miercuri, 29 martie, la Teatrul Național din Târgu-Mureş.
„Având deja o tradiție remarcată, Congresul Internațional pentru Studenți, Tineri Medici si Farmaciști „Marisiensis” ajunge în anul 2017 la ediția cu numărul XXI. De-a lungul timpului acesta a format mii de medici prin varietatea bogată de teme pe care o abordează. Totul urmează a debuta miercuri, 29 martie 2017, cu deschiderea oficială a Congresului, eveniment ce va avea loc în cadrul Teatrului Național din Târgu-Mureș, urmată apoi de un Cocktail Party. Zilele următoare se anunță pline de știință. Dimineața de joi debutează cu prezentarea lucrărilor realizate de către studenți, urmând ca în a doua parte a zilei să se desfășoare cursuri susținute de profesori universitari de renume atât din mediul local, cât și din mediul național și internațional. Totul continuă până sâmbătă seara, cand urmează închiderea oficială a congresului precum și seara de gală, duminică având loc ultimele întrevederi. Fiecare zi se finalizează cu un program social cu tematică diferită”, a mai spus Iuliu Gabriel Cocuz.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.