Optimism pentru viitor la conducerea ASA. Declarațiile lui Ionuț Chirilă FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 340 Vizualizări

Optimism pentru viitor la conducerea ASA. Declarațiile lui Ionuț Chirilă

Cu patru zile înaintea partidei din etapa a III-a a turneului play-out din Liga I de fotbal pe care ASA Târgu-Mureș o va disputa vineri, 31 martie, de la ora 20.30 la Botoșani, noul antrenor al mureșenilor, Ionuț Chirilă a fost prezentat oficial. Tehnicianul a semnat un contract pe doi ani și jumătate cu gruparea mureșenilor și este optimist în ceea ce privește viitorul echipei, dar rezervat în privința acestui sezon, în care ASA se află pe ultimul loc, la 4 puncte de locurile care asigură rămânerea în primul eșalon. „Am venit la Târgu-Mureș cu gândul la muncă. Este evident că vom avea o sarcină grea și este mult de lucru. Sarcina mea este de a construi o echipă puternică, de a crea un brand, așa cum merită Târgu-Mureșul, un oraș cu tradiție în fotbalul românesc, unul care a dat nume importante fotbalului românesc, nume ca Bölöni, Fazakas, sau Hajnal. Părerea mea este că este păcat ca investițiile care s-au făcut aici pentru a crea o infrastructură să nu fie folosite în mod constructiv. Campionatul se joacă, noi vom încerca să alcătuim un lot care, chiar dacă în acest sezon nu reușește să se salveze de la retrogradare, peste un an să revenim cu o echipă care să se bată la locurile de play-off și în următorul chiar la podium”, au fost primele declarații ale noului antrenor.

 

Joacă cine dă randament în teren

În privința componenței lotului, Ionuț Chirilă este conștient că acesta este cel cu care va fi nevoit să continue lupta, dar a ținut să precizeze că nimeni nu i-a impus și nu-i îi va impune ce jucători va folosi în cele 12 etape rămase. „Perioada de transferuri a expirat, nu eu am ales lotul și nu eu i-am pregătit. Va trebui să continuăm cu ceea ce avem. Orice antrenor își dorește să-i aibă în lot pe Messi sau Ronaldo, dar să fie clar, niciun jucător nu poate deveni vedetă fără să aibă un colectiv unit alături. Noi trebuie să alcătuim o echipă din ceea ce avem. Pentru mine niciun jucător nu are prioritate, toți sunt egali, la mine primează randamentul lor în teren. Nu mi s-a impus la nicio echipă lotul și nu mi se va impune. Am antrenat la echipe cu jucători care evoluau la națională și se susținea despre câte un jucător că nu poate fi înlocuit. Eu sunt de-a dreptul nebun pentru a promova tinerii jucători și am arătat acest lucru și la Rapid, unde Pancu a fost înlocuit de Raț, care avea 18 ani. Am vizionat și vineri meciul echipei a doua de la Mediaș și am promovat la prima echipă cinci dintre jucătorii tineri”, a adăugat Ionuț Chirilă, enumerând numele a câțiva jucători, unii care au mai făcut parte din lotul primei echipe, chiar cu mai multe prezențe în Liga I, trecuți ulterior la cea secundă, cum este cazul lui Candrea.

 

„O echipă polivalentă”, bazată pe forța grupului

Referitor la strategia pe care o pregătește, noul antrenor s-a referit în primul rând la promovarea valorilor autohtone, la crearea unei echipe competitive. „Forța unei echipe nu vine din valoarea individuală, nimeni nu poate face performanță fără să aibă alături un grup unit. Aceasta face dintr-un jucător promițător unul de succes și acesta este rolul meu. Când vrei să faci profit la condițiile de la noi, trebuie să încerci să faci acest lucru din bani puțini. Aici este una dintre marile greșeli ale fotbalului românesc. Se aduc jucători din ligi inferioare din străinătate și sunt neglijați cei autohtoni. Pe lângă faptul că trebuie să urmărim alcătuirea unei echipe din jucători locali, va trebui să avem o echipă „elastică”. Acest lucru presupune că nu trebuie să abordăm un anumit sistem de joc, ci să-l adaptăm în funcție de adversar și să-l obligăm pe acesta să se adapteze după noi. Cerința mea este ca să nu se aștepte nimeni ca acest lucru să îl realizăm peste noapte. Pentru a reuși să te menții la oarecare constanță în ceea ce privesc rezultatele, ai nevoie cam de 6 luni”, a susținut tehnicianul mureșenilor. Acesta a mai precizat că staff-ul tehnic va rămâne cel care a lucrat și cu ultimii antrenori, cel puțin până la vară, când intenționează să aducă doar un preparator fizic din Italia.

 

Cristian Chertes: „Suntem pe drumul cel bun!”

Referitor la situația financiară a echipei și la planul de redresare, directorul general al clubului, Cristian Chertes a menționat faptul că există toate premizele pentru ca echipa să depășească perioada dificilă. „Planul de reorganizare este pe cale de a fi finalizat. Într-o săptămână sau două dosarul va fi depus la Tribunal și avem toate șansele ca în termen de o lună, două, să trecem peste această problemă. Mai există contestații din partea unor debitori, dar suntem pe drumul cel bun. Suntem convinși că în cel mai scurt timp ne vom reveni din punct de vedere financiar. Mai rămâne cel sportiv, unde avem încredere că noul antrenor va face tot posibilul să ducă echipa acolo unde ne dorim cu toții. Țin în schimb să specific un lucru pentru care am primit multe critici din partea celor că ne acuză că cheltuim bani publici. Nu am primit în acest an niciun leu din bani publici, am supraviețuit în urma banilor din drepturile TV și a sponsorilor, cărora le mulțumim că ne-au fost alături”, a ținut să precizeze Cristian Chertes.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE