FOTO-VIDEO: Cupa Presei la Tir – punct ochit, punct… să verificăm ținta ;) Administratie
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 388 Vizualizări

FOTO-VIDEO: Cupa Presei la Tir – punct ochit, punct… să verificăm ținta ;)

Cu ocazia împlinirii a 167 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, marți 28 martie, de la ora 10.30, a avut loc Cupa Presei la Tir, ediția 2017. La competiția, devenită tradiţională în cadrul şirului de manifestări dedicate Zilei Jandarmeriei Române, sărbătorită în 3 aprilie, au participat 20 de jurnaliști de la televizuni și publicații din județul Mureș. Cupa Presei la Tir a fost organizată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mureş şi Gruparea de jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I”  Târgu Mureş la Poligonul de tragere Sângeorgiu de Mureş.

Două runde de trageri

Am fost împărțiți în două serii de câte zece și am tras întâi, din poziția culcat, cu pistoale mitralieră spre ținte amplasate la distanță de 100 de metri, apoi cu pistol Jericho, din picioare, la distanță de 15 metri. Cum nu mai trăsesem niciodată cu o armă de foc am încercat să fiu cât mai atent la instructajul făcut înainte de trageri, dar, cel puțin la primele focuri cu pistolul mitralieră, mi-a folosit doar pentru siguranță. După primele trei focuri de probă, am mers să verificăm țintele. Eu eram teafăr, colegii mei la fel, ținta era curată. Apoi, au urmat cele șapte focuri din concurs – cumva un glonț a ajuns în țintă. Senzația e faină, tu, pușca, glonțul și ținta. La primul foc mi-a fost frică să nu mă lovesc după ce trag, dar reculul a fost mai ușor decât mă așteptam. La ce nu mă așteptam a fost țiuitul pe care-l mai aud încă în urechi 🙂 Cu pistolul Jericho m-am înțeles mult mai bine – și țintele erau mai aproape ce-i drept. După trageri am fost tratați cu varză murată și gulaș. Rezultatele competiției Cupa Presei la Tir vor fi anunțate în zilele următoare.

Manifestări dedicate Zilei Jandarmeriei

„Startul manifestărilor dedicate Zilei Jandarmeriei Române a fost dat de Cupa Jandarmeriei, competiție tradițională, organizată între șapte echipe. Competiția are loc în perioada 21-30 martie și se desfășoară la trei probe: tir, șah și de circuit militar aplicativ. În continuarea seriei de manifestări, în 31 martie, ne încinăm cu admirație și respect în fața predecesorilor noștri eroii jandarmi căzuți la datorie. Astfel, vom participa la Viișoara la depuneri de coronae, în memoria eroilor jandarmi căzuți la datorie Moldovan Ion și Stroia Ioan. Tot în data de 31 martie avem moment dedicate veteranilor celor două unități de jandarmerie – o întâlnire cu cadrele militare în rezervă și în retragere. În data de 2 aprilie, duminică, vom organiza un punct de informare la ceasul floral din central municipiului Târgu Mureș, ocazie cu care vom avea posibilitatea să luăm legătura în mod direct cu cetățenii, beneficiarii direcți ai serviciilor Jandarmeriei”, a declarat locotentent Adina Chiș, purtătorul de cuvânt al Grupării de jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureş

În 3 aprilie, aniversarea jandarmilor va fi organizată la Casa de Cultură a Studenților „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș. Cu acea ocazie, pe lângă alocuțiunile rostite de oficialități și de comandanții unităților de jandamerie, vor fi oferite și cupele și diplomele pentru cele două competiții organizate de jandarmi. De asemenea, tot în cadrul manifestației vor avea loc și înaintări în grad. În data de 7 aprilie, va mai avea loc un eveniment legat de Ziua jandarmeriei Române la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mureş, când va fi organizată Ziua Porților Deschise.

Galerie foto: Cupa Presei la Tir

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE