BC Mureș-Phoenix Galați, ultima „reprezentație” pe teren propriu BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 195 Vizualizări

BC Mureș-Phoenix Galați, ultima „reprezentație” pe teren propriu

Echipa masculină de baschet BC Mureș Târgu-Mureș întâlnește în Sala Sporturilor vineri, 31 martie, de la ora 19.00, formația Phoenix Galați. Este penultima etapă din cadrul fazei a doua a campionatul regulat din cadrul Ligii Naționale, ultimul pe teren propriu pentru mureșeni înaintea eliminatoriilor din play-off. După victoria obținută luni seara la Craiova, mureșenii au asigurată prezența în turneul play-off, unde urmează să întâlnească în faza „sferturilor” formația care va încheia pe locul secund în turneul primelor șase. O victorie a „tigrilor” în partida de vineri ar face ca întâlnirea din ultima etapă a acestei faze, în deplasare la Dinamo București, care va avea loc miercuri, 5 aprilie, să nu mai aibă importanță pentru configurația clasamentului în ceea ce privește locul 7. Mureșenii au în acest moment 32 de puncte, cu două mai multe decât gălățenii, în timp ce ultimele două clasate în grupa 7-10, Dinamo și SCM U Craiova au cu câte două puncte mai puțin și mai au șanse doar în cazul a două victorii în aceste două etape rămase, coroborate cu două eșecuri ale gălățenilor.

Pentru public, pentru onoare

În aceste condiții, echipa mureșeană se vede oarecum în postura de „arbitru” în aceste două etape. Cu un coșaveraj net superior, își pot păstra locul 7 și în cazul a două înfrângeri, dar au rămas datori față de suporteri după ultima evoluție de pe teren propriu, când au pierdut cu Dinamo. Echipa din Craiova se află și ea „la mâna” BC Mureș, considerând chiar că „tigrii” au ceva personal cu echipa din Bănie, după cum afirma directorul tehnic al clubului craiovean Marius Toma. Adevărul este acela că fluctuațiile echipei mureșene s-au datorat în special incertitudinilor în ceea ce privește conducerea tehnică și restanțele salariale. Craiovenii au avantajul coșaverajului în fața celorlalte două contracandidate, dar depind de rezultatul jocului dintre BC Mureș și Phoenix și au nevoie de victorii în fața acestora în cele două partide rămase, în care bucureștenii vor avea avantajul terenului propriu.

Până acum mureșenii i-au întâlnit pe gălățeni de șase ori, cu câte trei jocuri pe terenul fiecăreia și victorii de fiecare dată de partea gazdelor. Ultima întâlnire din „junglă” a fost câștigată în luna decembrie clar de mureșeni, scor 94-77.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE