„Tigrii” înving Phoenix și își așteaptă adversara BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 87 Vizualizări

„Tigrii” înving Phoenix și își așteaptă adversara

În penultima etapă din faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ultima pe teren propriu, BC Mureș Târgu-Mureș a obținut victoria cu scorul de 91-75 (33-18, 19-22, 20-16, 19-19) În fața formației Phoenix Galați. Partida a fost dominată de la un cap la altul de echipa gazdă, care a reușit un prim sfert foarte bun, câștigat la o diferență de 15 puncte. Oaspeții au reușit primul coș și au menținut echilibrul în primele minute. Au condus cu 5-4 după mai bine de două minute, dar „tigrii” au reușit un run de 10 puncte în următoarele două. S-au distanțat înaintea primei pauze cu un coș de l„Tigrii” înving Phoenix și își așteaptă adversara

a distanță reușit de Reed, care înscris primul și în actul doi. Oaspeții au încercat să revină și au reușit parțial acest lucru, câștigând la 3 puncte sfertul. Diferența de 12 puncte de la pauza mare nu era tocmai liniștitoare, mai ales că gălățenii pot pierde în ultima etapă locul de play-off pe care îl ocupă în prezent.

Pentru onoare și pentru suporteri

Încurajați frenetic de suporterii față de care erau datori după prestația din meciul anterior pe teren propriu, mureșenii nu au redus motoarele și, după ce gălățenii s-au apropiat la 10 puncte în debutul sfertului trei, au refăcut diferența de 20 când mai erau 3 minute din sfertul al treilea. Phoenix a mai adăugat până la ultima pauză alte 6 puncte, dar sfertul s-a încheiat cu coșul lui Dani Popescu, singurul din acest meci. Gălățenii au mai reușit și pe parcursul ultimului sfert să reducă la 10 puncte diferența, dar Kalve, care avea să fie principalul marcator al partidei (25 de puncte și 10 recuperări), secondat de Reed și o „treiță” a lui Andrei, au îndepărtat eventualele emoții de final. La intrarea în ultimele trei minute, coșul lui Lazar a dus scorul la 86-69 și nu se mai putea pune problema învingătoarei. Ultimul coș i-a aparținut lui Alin Borșa și BC Mureș va aștepta echipa care va încheia pe locul secund în play-off, cea care îi va fi adversară în „sferturi”.

Marcatorii formației mureșene au fost: Ernests Kalve 25 (3), Goran Martinic 22 (2),  Lamarcus Reed 14 (1), Alin Borșa 10, Laszlo Lazar 7, Szabolcs Santa 5, Radovan Markovic 3, Dragoș Andrei 3 (1), Daniel Popescu 2. A mai jucat Cornel Cioacătă.

De la Phoenix, cel ami bun marcator a fost Marko Pavlovic, cu 22 puncte, urmat de Philip de Shon Miller, cu 14 și Milos Bojovic, cu 11

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE