Home / Galerii Foto / FOTO: Șapte firme de exercițiu prezentate la Colegiul Economic

FOTO: Șapte firme de exercițiu prezentate la Colegiul Economic

Distribuie

În cadrul săptămânii „Școala Altfel” și cu ocazia Zilei Porților Deschise la Colegiul Economic „Transilvania” din Târgu Mureș au fost prezentate firmele de exercițiu ale elevilor de la Economic. Sorina Mihaela Bălan, directorul liceului, a invitat reprezentanți ai universităților și oameni din mediul de afaceri din târgumureș, la prezentările care au avut loc de la ora 10.00, apoi, după ora 11.00, Colegiul Economic a fost vizitat de elevi de clasa a VIII-a de la școli gimnaziale.

„Avem invitați din mediul academic de la două universități de prestigiu din Târgu Mureș: Alexandru Simionescu, rectorul Universității „Dimitrie Cantemir”, care este și în membru în Consiliul de Administrație, în calitate de președinte al Consiliului părinților, și doamna Laura Avram, care a implementat la nivelul universității un proiect POSDRU dedicat intreprinderilor simulate; din partea Universității „Petru Maior” avem plăcerea de a-l avea alături pe domnul Liviu Ciucan, specializat și în antreprenoriat și în tot ceea ce înseamnă promovarea afacerilor. De asemenea, o avem alături de noi pe doamna Simona Voicu, reprezentantă a mediului de afaceri, și pe domnul Dorin Lobonț, directorul Liceului Pedagogic, vecinul nostru. În plus, majoritatea colegilor profesori din școală”, a precizat Sorina Bălan.

Șapte firme de exercițiu

„S-au implicat atât profesorii coordonatori, cât și diriginții claselor de a XI-a, au fost șase clase cu șapte firme de exercițiu. Competiția este foarte mare și în fiecare an introduc noi idei. Nu neapărat noi firme de exercițiu. De exemplu, domnul Ciucan a avut ocazia să vadă firma Art Studio într-o altă formă, acum trei generații. În fiecare an se vine cu noi idei de afaceri, siglele firmelor, totul se reinventează”, a explicat directorul Colegiului Economic.

„De asemenea, este și Ziua porților deschise și au început să viziteze școala elevii claselor a VIII-a care sunt foarte încântați și majoritatea motivează alegerea Colegiului Economic datorită activităților practice pe care le realizăm și, în special, pentru firmele de exercițiu”, a adăugat Sorina Bălan.

Soul Music – firmă producătoare de viori, calificată la etapa regională

Am început de la parter unde elevi din clasa a XI-a F, coordonați de profesorul Ionuț Popa, au prezentat firma de exercițiu Mystic Transilvania, care își propune să ofere pachete turistice pornind de la tradițiile și misterele Transilvaniei. Apoi, au urmat cei de la F.E. Soul Music S.R.L., firma a elevilor din clasa a XI-a C, coordonați de profesoara Mihaela Ciulea, care își propun să producă și să comercializeze viori. Firma prezentată de elevii Eliza Pop și Dragoș Pop s-a calificat la etapa regională a competiției dedicate firmelor de exercițiu Business Plan, care se va desfășura în 13 aprilie, și va fi organizată de Colegiul Economic – pentru regiunea Centru.
Au urmat vizite în sălile de clasă unde au aranjat standuri și au fost prezentate firmele de exercițiu: Carpatia Tour, Savoarea Vinului și Art Studio – care a continuat pe bazele firmei omonime câțtigătoare anul trecut a fazei naționale a Business Plan. Ultimele două firme prezentate au fost Vitactiv și Glamourous.

Aprecieri pentru ideile elevilor

„Ideile elevilor mi s-au părut destul de bune, ținând totuși cont că sunt la o vârstă destul de fragedă, dar referindu-mă la partea de turism, care ține de activitatea mea și la care participă și câțiva elevi de aici, făcând practică în cadrul agenției de turism pe care o reprezint. Am fost încântată să văd că au pus în practică o parte dintre cunoștințele acumulate la noi”, mi-a spus Simona Voicu, director agenție de turism.

„Este foarte bine că tinerii sunt pregătiți și pe latura practică. Până la urmă rolul școlii este să pregătești oameni care să se descurce în viață. Eu sunt încântat că foarte mulți tineri de aici vor veni la noi la universitate și vom putea lucra destul de bine. Trebuie să fim și noi provocați de ei. Ceea ce am văzut astăzi este o parte demonstrativă și cu sincopele inerente emoțiilor și vârstei au făcut o treabă bună. Până nu încerci, până nu te lovești de praguri, nu-ți dai seama pe unde ești”, a spus Liviu Ciucan, profesor în cadrul Universității „Petru Maior”.

După organizarea etapei regionale a concursului Business Plan, datorită câștigării ediției de anul trecut, Colegiul Economic va organiza în acest an, în 13 mai, și faza națională, ocazia cu care se vor desfășura mai multe evenimente pe parcursului unei săptămâni dedicate antreprenoriatului.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.