„Pasărea retro” la Festivalul Național Maghiar de Teatru Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 228 Vizualizări

„Pasărea retro” la Festivalul Național Maghiar de Teatru

Compania „Tompa Miklós” a Teatrului Național Târgu Mureș participă din nou la cel mai prestigios eveniment teatral din Ungaria, Festivalul Național Maghiar de Teatru, „care de 17 ani se organizează în orașul cu mari tradiții culturale: Pécs, de unde și monograma festivalului: „POSZT”. La a 17-a ediție a POSZT, care va vea loc în perioada 8-17 iulie 2017, Compania „Tompa Miklós” va prezenta în concurs spectacolul „Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte/Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan de Radu Afrim, în regia autorului”, se precizează pe site-ul Teatrului Național.

Spectacolul va putea fi vizionat în 11 iunie, la ora 21.00, pe scena mare a Teatrului Național din Pécs.

Următoarele reprezentații la sediu vor avea loc joi și vineri, 6 și 7 aprilie, de la ora 19.00 în Sala Mare a Teatrului Naţional Târgu-Mureş. „Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte” ne poartă în lumea aparte a vieții la bloc din perioada „socialismului prosper”, din anii ’70-’80.

În festival, ai cărui selecționeri au fost regizorul Árpád Árkosi și criticul Dezső Kovács, în Sala Mare și în Sala Studio ale Teatrului Național din Pécs, precum și în Hala EXPO Center din localitate, vor fi prezentate 7 spectacole de scenă mare și 7 spectacole de cameră.

Distribuţia: László Csaba, Takács Örs, B.Fülöp Erzsébet, Lőrincz Ágnes, Simon Boglárka Katalin, Kádár Noémi, Gecse Ramóna, Csíki Szabolcs, Varga Balázs, Bokor Barna, Berekméri Katalin, Fülöp Bea, Kiss Bora, Keresztes Varga Andrea, Ördög Miklós Levente, Tollas Gábor, P.Béres Ildikó, Biluska Annamária, Nagy Dorottya, Moldován Orsolya, Bartha László Zsolt, Huszár Gábor, Ruszuly Ervin, Kiss Péter, Kiss Anna, Sebesi Borbála, Pál Mátyás, Sebesi Sarolt, Hunyadi Virág, Szakács László.
Regia: Radu Afrim, decor-costume: Irina Moscu, asistent regie: Fülöp Bea, asistent scenograf: Andreea Tecla, videomapping: Andrei Cozlac, asistent videomapping: Marian-Mina Mihai, univers sonor: Radu Afrim, Gáspár Álmos, Pál Petra, coregraf: Ruszuly Ervin.

„Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte” a fost nominalizat la categoria Cel mai bun spectacol pentru Premiile Galei UNITER 2017, unde a fost nominalizată și Irina Moscu, pentru scengrafia spectacolului, la categoria Cea mai bună scenografie.

Spectacolul este supratitrat în limba română și este recomandat persoanelor peste 14 ani.

Biletele pentru reprezentațiile la sediu se pot procura de la caseria din incinta Teatrului Naţional Târgu-Mureş (luni-vineri orele 9.00-15.00 şi înainte de spectacol), la Agenţia de Bilete din Palatul Culturii (luni-vineri orele 12.00-17.30), on-line pe www.biletmaster.ro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE