Home / BC Mures / Victorie cu Dinamo, cu gândul la play-off

Victorie cu Dinamo, cu gândul la play-off

Distribuie

BC Mureș Târgu-Mureș a câștigat fără emoții partida din cadrul ultimei etape din faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin disputată miercuri în deplasare, la Dinamo București. Scorul final al întâlnirii a fost 49-74 (11-20, 20-13, 10-19, 8-22), după o primă repriză în care bucureștenii s-au străduit să țină piept adversarei deja calificate în play-off. Fără importanță pentru configurația clasamentului final înaintea startului în play-off, se anunța un joc deschis.

Mureșenii au început bine partida și au înscris un prim coș prin Kalve în primele secunde. Au urmat două minute în care nu s-a mai înscris, după care Lázár a dus scorul la 4-0. Aceeași diferență se înregistra și la jumătatea primului sfert, 10-6, după care BC Mureș a mai punctat de două ori, prin Kalve și Martinic. La intrarea în ultimul minut al sfertului diferența a ajuns la 9 puncte, aceeași înregistrată și la prima pauză. Dinamo a încercat revenirea la începutul actului doi, dar coșul de 3 al lui Dragoș Andrei a mărit avansul la 10 puncte. De aici a început revenirea gazdelor, care s-au apropiat la doar cinci puncte. Sánta și Dani Popescu au mai adăugat câte două puncte, dar dinamoviștii s-au apropiat din nou la patru puncte la intrarea în a doua jumătate a sfertului. Mureșenii n-au mai înscris în ultimele aproape patru minute dinaintea pauzei mari și Dinamo s-a apropiat prin Orbeanu și Sutalo la un singur coș. Cele două echipe au intrat la vestiare la scorul de 31-33 și se anunța o repriză secundă disputată, în ciuda lipsei vreunei mize. Lipsa acesteia a determinat cele două echipe să caute mai mult jocul combinativ, fără multe reușite de la distanță. Dinamo a înscris în prima repriză doar două coșuri din afara semicercului, iar BC Mureș una.

Desprindere urmată de final „amical”

După mai bine de un minut de la reluare Tasic a egalat, dar Kalve, apoi Borșa au readus BC Mureș în avantaj. Jocul a continuat o perioadă echilibrat cu câte un coș de fiecare parte până aproape de a doua jumătate a sfertului. De aici a urmat o nouă desprindere a „tigrilor”, care de la 37-39 au reușit un run de 10 puncte. Aceiași Orbeanu și Tasic au readus în joc echipa gazdă, dar Martinic a stabilit scorul la ultima pauză la 41-52. Se simțea că mureșenii vor să încheie cu victorie faza a doua din sezonul regulat și au punctat de patru ori în debutul ultimului sfert prin Sánta, Kalve, Martinic, după care Andrei a reușit a doua „treiță”, ducând scorul la 41-61. Martinic a repetat reușita și la jumătatea sfertului conturile erau încheiate. Mureșenii și-au continuat însă evoluția bună și când mai erau patru minute aveau 18-0 în sfertul patru. Finalul s-a jucat într-o atmosferă amicală, mureșenii fiind cu atenția la jocurile din aceeași seară, când își vor afla adversara din „sferturi”.

Pentru Dinamo, Tasic a înscris 13 puncte, S. Ionescu 9 (1×3), Orbeanu și Vîrna câte 8, Sutalo 5 (1), Kljajevic 4, C. Stănescu 2.

BC Mureș: Martinic 23 (1), Borșa 12, Kalve 9, Santa 8, Lazar, D. Popescu și D. Andrei câte 6, ultimul din două de 3, Reed și Cioacătă câte 2. A mai jucat Csender.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.