Home / Slider / VIDEO. 5 aprilie, Ziua Automobilistului. ACR, prieten de nădejde al automobiliştilor

VIDEO. 5 aprilie, Ziua Automobilistului. ACR, prieten de nădejde al automobiliştilor

Distribuie

În acest an, la data de 5 aprilie se împlinesc113 ani de la înfiinţarea Automobil Club Român (ACR), prima asociaţie a automobiliştilor din ţara noastră, care se înscrie în Top 10 cluburi centenare din Europa şi în primele 14 cluburi centenare din lume. Cu acest prilej festiv, l-am invitat la un scurt dialog pe Tiberiu Lung, directorul ACR Mureş…

Reporter: Cum întâmpină Automobil Club Român ziua de 5 aprilie, Ziua Automobilistului Român?

Tiberiu Lung: Avem o campanie promoţională prin care se acordă celor care doresc să se înscrie în Automobil Club Român, în datele de 5, 14 şi 15 aprilie, o reducere de 25%. Aceeaşi reducere se acordă şi celor care îşi reînnoiesc cotizaţia, de membri auto, Europa Assist şi VIP.

Rep.: Ce facilităţi au automobiliştii care se înscriu în Automobil Club Român?

T.L.: Automobil Club Român este cea mai veche asociaţie de profil din România şi oferă membrilor săi numeroase beneficii, dintre care cea mai importantă e cea de redare în cel mai scurt timp a mobilităţii. Aproape toată lumea deţine în ziua de astăzi un automobil, acesta se mai şi defectează, iar atunci când se defectează se poate apela la Call Centerul nostru, care este funcţional 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Atunci când există vreo problemă de orice natură legată de autovehicul, fie o defecţiune, o depanare, o defecţiune care nu poate fi reparată la faţa locului şi automobilul trebuie depanat la un service autorizat, şi este nevoie de redarea mobilităţii, Automobil Club Român intervine în cel mai scurt timp posibil.

111

Rep.: Care este părerea dumneavoastră vis a vis de proiectul Guvernului prin care automobilele vor avea lipite pe parbriz abţibilduri colorate în funcţie de care vor plăti anumite taxe de intrare în oraşe sau vor avea sau nu acces în diverse zone urbane?

T.L.: Aşa cum bine ştiţi, fiecare Guvern în momentul instalării se gândeşte cum să asuprească automobiliştii. Am avut taxă de primă înmatriculare, taxă de timbru de mediu şi alte taxe. Acum, când în sfârşit taxa de timbru de mediu a fost eliminată, Guvernul vrea să introducă o altă taxă pe care noi, la Automobil Club Român, am denumit-o „taxa de abţibild”, prin care se doreşte aplicarea unui abţibild care să indice noxele şi care să aibă rol de interdicţie în anumite zone aglomerate, cum ar fi centrele marilor oraşe. Părerea mea este că ar trebui găsite soluţii alternative…

Rep.: Care ar fi aceste soluţii alternative?

T.L.: Infrastructură corespunzătoare, transport local funcţional în marile oraşe, locuri de parcare…

Rep.: Ce ecouri a avut proiectul demarat de Automobil Club Român intitulat „Cartea de salvare la bord”?

T.L.: Iniţiativa a stârnit numeroase controverse pe diverse reţele de socializare, unele voci au spus că e o prevedere legislativă, se aplică sancţiuni de 1.000 de lei, fapt care nu este adevărat. „Cartea de salvare la bord” este un proiect iniţiat de Automobil Club Român în parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care aduce beneficii celor care doresc să o descarce de pe site-ul nostru – şi venind la sediul sucursalei le putem oferi un abţibild care să fie lipit pe parbriz pentru a aduce la cunoştinţa salvatorilor în caz de accident că autoturismul deţine o carte de salvare la bord. Această carte este de fapt o coală A4 listată color, care prezintă caracteristicile şi zonele de rezistenţă mărită a caroseriei automobilului şi zona unde se află acumulatorul autoturismului. Una e să intervii prin descarcerare la o Dacie din 1970-1980 şi alta e să intervii la un Mercedes din 2016-2017. Statisticile spun că intervenţia salvatorilor poate fi cu 30% mai rapidă şi mai eficientă în cazul înc are autoturismul deţine respectiva carte de salvare la bord.

Rep.: Unde vă pot găsi automobiliştii?

T.L.: În municipiul Târgu-Mureş, Piaţa Teatrului 1, vis a vis de Teatrul Naţional.

Rep.: Care este mesajul dumneavoastră pentru automobiliştii din judeţul Mureş?

T.L.: Cu ocazia zilei de 5 aprilie, când sărbătorim 113 ani de la înfiinţarea Automobil Club Român, prima asociaţie a automobiliştilor din ţara noastră, doresc să transmit tuturor automobiliştilor un gând bun şi să manifeste multă disciplină şi înţelegere în trafic, să conducă cu prudenţă, pentru că întotdeauna cineva drag îi aşteaptă acasă.

A consemnat Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.