Home / Altele / FOTO: Kovacs – pâine bună, de patru generații

FOTO: Kovacs – pâine bună, de patru generații

Distribuie

Povestea pâinii Kovacs străbate timpul, de mai bine de trei sferturi de veac. Grija pentru un aliment curat, sănătos, făcut din grâu bun, cu trudă și pricepere, aduce în casele a mii de mureșeni, în fiecare zi, o pâine de calitate și multe alte produse gustoase ale brutăriei Kovacs.

Era anul 1932 când brutarul Kovacs Gyorgy a frământat pentru prima oară aluatul din care se năștea povestea pâinii Kovacs. Erau alte vremuri, cu o pâine mai mare  și cu o producție care însemna câteva pâini pe zi. După 1990, când activitatea a revenit din nou în cadrul familiei Kovacs, erau coapte pâini de 2,5 kg, iar producția se ridica la 60 pâini pe zi. Fiecare client era binecunoscut de brutar.

Actualul administrator al firmei, Kovacs Bela, a preluat gestionarea activității în 1997, la o vârstă fragedă. Era copil când a prins drag de această îndeletnicire, de a produce o pâine bună, care să fie pusă pe masă, zilnic, de cât mai mulți târgumureșeni.

A urmat deschiderea primului magazin propiu, în cartierul Tudor, în 2001, iar apoi, în anii următori, Kovacs a deschis noi magazine, mărind atât productia zilnica, cât și gama de produse.

Administratorul fimei, Kovacs Bela, ne-a spus mai multe despre produsele care și-au făcut loc treptat în cumpărăturile zilnice ale mureșenilor. “La început vindeam pâine de 1 kg și de jumătate de kilogram, pentru ca apoi să diversificăm atât gramajele cât și sortimentele. Specifică brutăriei noastre a fost pâinea albă cu cartofi, care s-a bucurat de mare apreciere. Am ajuns acum la 35 de sortimente de pâine și numeroase tipuri de produse de patiserie. Echipa noastră de brutari a lucrat și lucrează mereu la experimentarea de produse noi, pe care clienții le așteaptă.”

Făină bună, sare de mare și zero amelioratori

Despre secretul unei pâini bune, Kovacs Bela ne dezvăluie: “ Pâinea bună este rezultatul unor ingrediente de calitate, a unei tehnologii pe măsură și de atenta prelucrare a aluatului de către brutari pricepuți.  Noi nu folosim amelioratori, aditivi. Vrem să le oferim clienților o pâine sănătoasă. Dacă ai o materie primă de calitate nici nu e nevoie de amelioratori. Mai mult, de ceva vreme, folosim sarea de mare, ca ingredient, deoarece este mai curată și are un gust foarte bun.“

Kovacs Bela povestește că unele rețete pe care le folosește sunt păstrate de pe vremea bunicilor lui, fiind potrivite pentru o pâine de calitate. Făina integrală folosită la unele tipuri de pâine este măcinată la o moară cu pietre, din județ. Astfel măcinată, făina are un gust special, mai bun. De asemenea, pentru a da culoare și un gust aparte unor tipuri de pâini, cei de la Kovacs folosesc făină de secară prăjită.

Toate aceste detalii contează atunci când așteptările clientului sunt mari,

iar brutăria Kovacs se bucură de apreciere în rândul mureșenilor. Peste 12.000 de oameni trec zilnic pragul celor 30 de magazine Kovacs, iar o altă parte din producție e vândută în diverse alimentare din Târgu Mureș.

O investiție majoră, care vizează un nou spațiu de producție, mai mare și mai modern, de 3500 mp, se află în derulare. Aceasta va fi finalizată în 2018.

Kovacs Bela consideră că e nevoie de acest pas în dezvolaterea firmei și a producției. “Dorim să le oferim clienților o pâine bună, produse de patiserie de calitate, cât mai gustoase și sănătoase. Pâinea, este un aliment aflat pe masa oamenilor în fiecare zi. Preferăm să creștem într-un ritm mai lent, cu profit mai mic dar să nu facem rabat la calitate. E nevoie de un nou spațiu de producție. Va fi ceva special”

Logo

Brutăria Kovacs a fost înființată în 1932

La Kovacs sunt fabricate 35 de tipuri de pâine și produse de patiserie

Pâinea Kovacs nu conține amelioratori

Rețeta pâinii Kovacs conține sarea de mare

Kovacs are 30 de magazine proprii

200 de angajați lucrează în firma Kovacs

A consemnat Florin Marcel SANDOR

2

3


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele de prezență ale companiei

Distribuie Din grijă pentru clienții săi, Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.