Demarează programul Start-up Nation România Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1051 Vizualizări

Demarează programul Start-up Nation România

 

Lansarea sesiunii de primire a proiectelor în cadrul programului Start-up Nation România este estimată să debuteze în luna mai 2017 și să dureze până în luna iunie 2017, conform ultimelor informații disponibile. În cadrul acestui program, 10.000 de beneficiari vor primi un sprijin financiar nerambusabil de până la 44.000 de euro pentru lansarea unor afaceri noi în 2017.

Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative Departamentul de Management – Economie a organizat, în ziua de 10 aprilie, Lansarea Programului Start-up Nation România. Găzduit de Aula Universității Petru Maior, evenimentul a fost moderat de  Lector univ. dr. Angela On, în prezența invitatului Torok Csaba – Șeful Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Mureș. Potrivit celor afirmate de acesta, bugetul alocat pentru anul bugetar 2017 pentru implementarea programului este de peste 1.700.000.000 lei, iar prin acest program se finațează implementarea Planurilor de Afaceri, în următoarele condiții: alocație financiară nerambursabilă, maxim 200.000 de lei/beneficiar cu 100% finanțare, dar se poate beneficia doar o singură dată.

Programul urmărește creșterea numărului de afaceri și revigorarea mediului economic, creșterea numărului de salariați, reducerea numărului de șomeri, creșterea consumului și crearea de noi locuri de muncă.

Beneficiarii eligibili sunt întreprinderi mici şi mijlocii, IMM, conform Legii nr. 346/2004, care au capital social integral privat, sunt înregistrate la Oficiul Registrului Comerţului și au sediul social/punct de lucru şi îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României; codul CAEN pentru care solicită finanţare este eligibil în cadrul schemei de ajutor de minimis şi autorizat la momentul depunerii cererii de finanţare, nu au datorii la bugetul general consolidat al statului şi la bugetele locale, atât pentru sediul social, cât şi pentru toate punctele de lucru, nu se află în stare de dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, executare silită, închidere operaţională, insolvenţă, faliment sau suspendare temporară a activităţii, nu au fost subiectul unei decizii de recuperare a unui ajutor de stat sau de minimis sau, în cazul în care au făcut obiectul unei astfel de decizii, aceasta a fost deja executată şi creanţa integral recuperată, cu penalităţile aferente, nu au depășit plafonul de minimis de 200.000,00 Euro pe durata a trei exerciţii financiare consecutive pentru o întreprindere unică,  şi 100.000 Euro pe durata a trei exerciţii financiare pentru beneficiarii care desfășoară activități de transport rutier de mărfuri în contul terţilor sau contra cost. Plafoanele se aplică indiferent de forma ajutorului de minimis sau de obiectivul urmărit şi indiferent dacă ajutorul este acordat din fonduri de la bugetul de stat sau din fonduri europene.

Asociaţii, acţionarii care deţin mai multe societăţi nu pot aplica în cadrul prezentei scheme decât cu o singură societate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE