De 19 ani, viorile Gliga fac spectacol la Frankfurt Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 850 Vizualizări

De 19 ani, viorile Gliga fac spectacol la Frankfurt

Cel mai mare târg de muzică din lume, Frankfurt Musikmesse, a avut loc în acest an în perioada 5-8 aprilie, și a reunit producători de primă clasă de pe tot mapamondul. Pe o suprafață de aproape 600.000 de metri pătrați, producătorii și-au instalat standurile în cele 10 hale de expoziție, cărora li s-au adăugat o sală de conferințe și o scenă, unde zilnic au evoluat artiști consacrați, care au acoperit toate genurile muzicale.

Standul Firmelor Gliga, apreciat de vizitatori

Frankfurt Musikmesse nu este doar un târg, este un eveniment obligatoriu în agenda oricărui producător de instrumente muzicale de renume mondial. Este o expoziție pentru care, timp de un an de zile, se pregătesc instrumente deosebite, unele nemaivăzute, atât din punct de vedere acustic cât și vizual. La Frankfurt, producătorii au ocazia să dovedească îmbinarea tehnicii cu arta, în fața celui mai exigent juriu: alți producători dar și profesori de muzică și instrumentiști.

Frankfurt Musikmesse este și un eveniment de business pentru că pune față în față producătorul și consumatorul direct, dar și producătorul cu cei care comercializează și distribuie instrumente. Este o excelentă ocazie de a încheia noi contracte dar și de a învăța lucruri noi de la alții mai experimentați. În standul Gliga, de exemplu, a intrat o vioară autentică Stradivarius, adusă de unul dintre cei mai valoroși violoniști din lume, astfel că lutierii reghineni au avut ocazia să examineze fiecare detaliu al acestui instrument unic și neprețuit.

Firmele Gliga sunt prezente de 19 ani consecutiv la acest eveniment, iar în acest an au dus la Frankfurt cele mai frumoase viori, viole, contrabași și violoncele. În fiecare an sunt expuse instrumente deosebite, cu un element de noutate, anul acesta, de exemplu, instrumentele reghinene au adus un plus de culoare, modele și gravuri noi. Pe la standul lutierilor reghineni au trecut nu doar simpli vizitatori, ci și profesori și elevi, care au ascultat cu atenție notele muzicale și au apreciat calitatea instrumentelor noastre.

Vasile Gliga: “Promovăm în primul rând tradiţia”

Anul acesta, Târgul de la Frankfurt a coincis cu zilele de naștere ale celor doi mari producători de instrumente din Reghin: Vasile Gliga în 3 aprilie, și Nicolae Bâzgan, în 4 aprilie. ”Anul acesta am avut bucuria de a sărbători împreună, noi și cei de la Hora, și nu puteam găsi alt spațiu mai bun ca târgul de muzică de la Frankfurt. Am avut ocazia să discutăm despre istoria instrumentelor noastre, să ne reamintim momentele frumoase, dar și să gândim viitorul acestei industrii în Reghin și în România. Pentru noi, oricum, expoziția aceasta este un moment de bucurie, pentru care ne pregătim un an întreg cu instrumente deosebite și cu decoruri inedite, prin care promovăm în primul rând tradiția. Nu se poate exprima în cuvinte împlinirea pe care o simte un lutier atunci când vioara lui este luată cu grijă de mâinile unui violonist, care îi confirmă calitatea muncii sale prin zâmbetele din ochi, după ce își termină partitura”, a declarat lutierul Vasile Gliga.

Frankfurt Musikmesse este unul din cele două târguri internaționale la care producătorii mondiali ar fi necesar să participe. Al doilea are loc în luna ianuarie în Statele Unite ale Americii, la Anneheim, de unde firmele Gliga sunt nelipsite.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE