Home / BC Mures / „Tigrii”, înaintea duelului cu CSU Sibiu

„Tigrii”, înaintea duelului cu CSU Sibiu

Distribuie

După antrenamentul de marți și o vizionare, lotul echipei de baschet BC Mureș Târgu-Mureș a plecat spre Sibiu pentru seria din cadrul primei faze eliminatorii din Liga Națională, în care vor întâlni miercuri și vineri formația locală CSU. Mureșenii sunt conștienți de faptul că vor avea în față un adversar dificil, care a avut un parcurs foarte bun în această ediție, dar sunt deciși să-și joace șansa, totodată optimiști că se pot întoarce acasă cu cel puțin o victorie, care să le mențină șansele de calificăre înaintea partidele pe care le vor susține săptămâna viitoare pe teren propriu. „Întâlnim o echipă puternică, ocupanta locului doi, iar noi venim după evoluții inconstante, a căror motive se cunosc, nu mai are rost să le repetăm. Obiectivul de a ajunge aici ni l-am îndeplinit și am dovedit în atâtea ocazii că ne putem bate de la egal la egal cu orice adversară. Seriile din play-off sunt total diferite de meciurile din campionat, este practic ca o altă competiție. Adversarii au de partea lor sprijinul unui public vulcanic, care pune presiune pe arbitri și pe adversar pentru a-și ajuta echipa, dar cunoaștem deja ce înseamnă această atmosferă. Important este ca în cazul unei înfrângeri, sau chiar două, să știm să nu cădem psihic, să ne concentrăm pe următoarea întâlnire. În aceste serii niciodată nu este totul pierdut și vrem să ne jucăm șansa până la capăt. Concentrarea noastră s-a îndreptat pentru a pregăti jucătorii din punct de vedere mental pentru aceste întâlniri, în special pe cei cu mai puțină experiență. Concentrarea și mobilitatea sunt esențiale, trebuie să creem aruncătorilor poziții”, a spus înainte de plecarea spre Sibiu antrenorul principal al mureșenilor, Szászgáspár Barnabás.

„Vom avea la Sibiu un adversar puternic, una dintre cele mai în formă achipe ale ediției. Respectăm echipa sibiană, dar nu ne este frică. Am dovedit și în sezoanele trecute, indiferent că am pornit în play-off de pe locul 5 sau 6, că aici orice este posibil. Sperăm să reușim jocuri bune și să ne întoarcem acasă cu cel puțin o victorie”, a adăugat secundul George Trif.

 

DSC_0008Sperăm să confirmăm că jucăm mai bine în play-off

 

Componenții lotului mureșean sunt la rândul lor conștienți de dificultatea jocurilor, dar sunt hotărâți să facă și în acest sezon o figură frumoasă. „Echipa din Sibiu se află într-o perioadă foarte bună, cu o apărare bună și tranziție foarte bună între cele două faze ale jocului. S-a văzut însă pe parcursul campionatului că decalajele între echipe nu sunt atât de mari, desori echipe considerate outsider învingându-le pe cele mai bine cotate. În ceea ce ne privește, sperăm să avem toți jucătorii apți de joc și trebuie să facem totul pentru a ne califica în semifinale”, a declarat Goran Martinic (foto 2), unul dintre principalii marcatori ai echipei.

„Știm că va fi greu cu echipa din Sibiu. Echipa noastră pornește din postura de outsider, dar așa am fost și în ediția trecută și am jucat finala. Play-off-ul este complet diferit de campionatul regulat și se pare că echipa noastră joacă mai bine în această fază. Sperăm să confirmăm și de această dată acest lucru și să ne întoarcem cel puțin cu o victorie”, a adăugat Lázár Laci, căpitanul echipei.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.