Home / Administratie / Ziua Internațională a Romilor sărbătorită în comuna Sînpaul

Ziua Internațională a Romilor sărbătorită în comuna Sînpaul

Distribuie

2

Primaria și Consiliul Local Sînpaul au organizat sâmbătă 8 aprilie mai multe manifestări culturale și recreative cu ocazia sărbătoririi Zilei  Internațională a Romilor. Au pus umărul ca totul să fie organizat cum trebuie, primarul comunei Simon Istvan si consilierul său Tibi Coloman, iar ca totul să fie fără probleme reprezentanții Jandarmeriei, Poliției Române  și Poliției Locale Sînpaul.

Totul a început de dimineață cu un minicampionat de fotbal la care au participat mai multe echipe din comună. Participanții au fost răsplătiți cu diplome, cupe și premii simbolice. Evenimentul sportiv a fost urmat de un Simpozion cultural privind istoria și tradițiile rome cu participarea oficialităților din comună și nu numai. ”Toți cetățenii comunei noastre sunt egali pentru noi cei din autoritatea locală. Ne bucurăm că am putut organiza aceste manifestații cu ocazia Zilei  Mondiale a Romilor, mai ales că la Sînpaul exiistă o comunitate roma puternică, reprezentată și în Consiliul Local și în executivul Primăriei și  autorităților subordonate. Vreau să le urez tuturor romilor din Sînpaul să se bucure de această zi frumoasă și să-și respecte și să-și păstreze frumoasele tradiții.”, a declarat primarul Simon Istvan.

1
Deschiderea oficială și spectacole artistice

După prânz, în centrul comunei lângă Primarie, s-a deschis oficial sărbătoarea, prezentarea fiind făcută de îndrăgitul actor Rudy Moca, urmată de alocuțiunile primarului și altori invitați. Pe scenă a fost prezentă și suita condusă de Bodi Robert care a încălzit atmosfera, mai ales că vremea nu a ținut cu organizatorii, fiind frig și ploaie. Datorită vremii, manifestarea s-a mutat în Căminul Cultural unde s-a dansat și s-a cântat  pe cinste, atât dansuri și cântece țigănești,  cât și ale celorlate etniic onlocuitore, române și maghiare. Au avut spectacole Ansamblul Hora din Ungheni sub coordonarea lui Titi Boanta, Ansamblul ”Florare de nu mă uita„-coordonator Bobo Gyongy, Trupa de foc Sînpaul – coordonator Puibert Ildiko și soliștii vocali Ovidiu Furnea, Ioșcuța de la Mureș și Siri de la Sânpaul. După orele 19 u urmat ”Cântec și joc țigănesc – Ca la ușa cortului”, Focul sacru de șatră și o Proiecție de Film comedie țigănească. (S.T.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.