Home / BC Mures / BC Mureș pierde primul meci din seria cu Sibiul

BC Mureș pierde primul meci din seria cu Sibiul

Distribuie

În prima partidă din cadrul turneului play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin disputată miercuri seara în sala Transilvania din Sibiu între formația locală CSU și BC Mureș Târgu-Mureș gazdele au învins cu scorul de 76-66 (20-18, 20-25, 25-6, 11-17). Prima repriză a fost una foarte echilibrată, cu numeroase schimbări la conducere. Sibienii au avut în ambele sferturi ale reprizei un start mai bun, după care mureșenii au reușit să revină. În primul act BC Mureș a reușit un prim coș la scorul de 5-0 pentru gazde prin Martinic, după care, la 8-2 a înscris și Lázár, dar s-au văzut conduși la jumătatea sfertului cu 12-4. Coșul de 3 puncte al aceluiași Martinic a echilibrat scorul la 15-14, după care mureșenii au egalat la 18 prin Sánta. Cooper a închis tabela primului sfert, dar pentru mureșeni a urmat un start dezamăgitor în cel de-al doilea. Sibienii și-au continuat seria reușitelor și au dus scorul la 30-18, cu 12 puncte consecutive, cu peste 4 minute fără vreun punct înscris de „tigri”. Aceștia au reușit o puternică revenire în următoarele două minute și s-au apropiat la un singur punct, la rândul lor cu o serie de 11. Au urmat minute în care echipa de la conducere s-a schimbat mai des, mureșenii reușind să intre la pauza mare cu avantaj de 3 puncte.

 

Sfert trei dezamăgitor, cu puncte doar de la linia de libere

La fel ca și în sfertul precedent, mureșenii nu au înscris în primele minute de la relaure niciun coș. Până la ultima pauză nu au reușit să înscrie decât 6 puncte, toate din aruncări de la linia de libere, ratând alte patru. Un sfert fără coș din acțiune! Sibienii au reușit în trei minute ale sfertului să ia din nou un avantaj de peste 10 puncte și au câștigat actul la 16 puncte, care s-au dovedit decisive. Deși au câștigat sfertul patru la 6 puncte, mureșenii nu au mai reușit revenirea și au părăsit terenul învinși. Diferența niciuneia dintre partide nu contează, doar victoriile se contabilizează, fiind nevoie de trei pentru a accede în semifinale. A doua întâlnire are loc vineri, tot la Sibiu, de la ora 18.00, urmând ca partidele cu numerele 3 și 4, dacă este nevoie, să se dispute în 20 și 22 aprilie, la Târgu-Mureș. În caz de egalitate la general, meciul decisiv va avea loc din nou  la Sibiu, marți, 25 aprilie.

Marcatori:

CSU: Hardy 18 puncte (2×3), B. Popescu 15, Cooper și Paliciuc (2) câte 11, Igor Mijajlovic 10 (3), Lalovic 4 (1), Davis 4, Dragoste 3 (1)

BC Mureș: Martinic 13 puncte (1), Reed, Markovic (3) și Kalve (2) câte 12, Sánta 6, Lázár 4, D. Andrei 3, D, Popescu și Borșa câte 2.

 

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.