Home / Sport / Rugby la Târgu-Mureș !

Rugby la Târgu-Mureș !

Distribuie

Baza sportivă Juvenes din Sâncraiu de Mureș va găzdui duminică, 23 aprilie, începând cu orele 11.00, un meci demonstrativ de rugby în 7, între două echipe de seniori, precedat de unul al juniorilor. Acțiunea are loc la inițiativa Clubului Sportiv Juvenes Târgu-Mureș, club care dorește înființarea după 25 de ani de absență a acestei ramuri sportive în Târgu-Mureș. În cadrul clubului activează momentan două echipe pentru copii, la categoriile de vârstă 9-12 și 15-18 ani. Acestea au luat ființă acum un an și jumătate, dar se intenționează alcătuirea și a altor grupe. Cele existente sunt pregătite de către Dragoș Stepa, membru și al echipei de fotbal american Mureș Monsters. Un fapt poate inedit pentru mulți, dar și îmbucurător: majoritatea celor înscriși vin poate din curiozitate, dar continuă. „Avem grupe în formare, cum este cea de la cei sub 17 ani. Cu cei mai mici este ceva mai mult de lucru, deoarece metodologia și programul de învățare sunt mai lente. Îmbucurător este faptul că majoritatea copiilor care vin, poate din curiozitate sau au renunțat la alte discipline, cum este handbalul, dar vor să facă sport, nu renunță. Cazurile când se petrece totuși asta sunt altele, nu pentru că nu i-ar atrage. Uneori sunt influențați de alții, sau chiar de părinți”, ne dezvăluie antrenorul Dragoș Stepa.

 

O disciplină care poate aduce un nou suflu mișcării sportive

 

Copiii înscriși vin din cartierele apropiate comunei, sau localități învecinate, din Unirii sau Sântana, dar în componență se află și un copil care vine la cele trei antrenamente săptămânale tocmai din Luduș!

Fiind ceva inedit pentru Târgu-Mureș, dar fără cunoscuți care au practicat această ramură, am cerut părerea unei persoane care a jucat rugby. „Este foarte bine că se înființează o echipă la Târgu-Mureș. Este un sport bărbătesc, iubit în multe țări, care și în România are tradiție. Eu am jucat doar ca junior la CFR Cluj, în perioada facultății, dar a trebuit să renunț de tânăr din alte motive, nu pentru că nu aș fi continuat. Personal, mă bucur și mi-aș dori ca în Târgu-Mureș să se nască o echipă la o disciplină care ar putea aduce un nou suflu mișcării sportive. Felicitări celor care au avut această inițiativă”, se bucură sincer Septimiu Băcanu, un târgumureșean care a practicat în tinerețe acest sport. Cum vor fi atrași aceștia și care va fi impactul asupra târgumureșenilor, rămâne de văzut.

Componența loturilor actuale

Copii: Adonis Bucur, Casian Suciu, Andrei Iușan, Andrei Suciu.
Juvenes: Marco Șăulean, Darius Suciu, Alexandru Costea, Alisa Tătar.
Juniori Plus: Andrei Codarcea, Silviu Pop, Dragoș Meruțiu, Rareș Chibelean, Cătălin Pol, Paul Stoinea, Dan Brustur.
Juvenes: Daniel Tanko, Vicențiu Iușan, Roland Ferenti, Dragoș Stepa, Dan Căpâlnă, Cosmin Boar, Alexandru Mașca.

 

De asemenea, verificati

Bernadette Szocs, în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice

Distribuie Mureșeanca Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu ies învinși din semifinala KO2, dar lupta pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.