Ionel Ganea a preluat oficial ASA FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 368 Vizualizări

Ionel Ganea a preluat oficial ASA

Cu doar cinci zile înaintea ultimei etape din cadrul turneului play-out al Ligii I de fotbal, în care ASA Târgu-Mureș va întâlni în deplasare CSM Politehnica Iași, a fost prezentat noul antrenor al ultimei clasate, Ioan Viorel Ganea. Cel care i-a făcut prezentarea oficială a fost ca de obicei directorul general al clubului mureșean, Cristian Chertes, care a oferit pe scurt și motivele despărțirii după doar trei meciuri de Ionuț Chirilă. „Mă bucur că am reușit să-l aducem pe Ionel Ganea pe banca echipei, chiar dacă momentul nu este unul favorabil pentru el și echipă. Sperăm cel puțin ca jocul să fie unul mai bun, iar rezultatele să ne mențină șansele de salvare, atâta timp cât acestea mai există. Chiar dacă relațiile cu Ionuț Chirilă le-am considerat foarte bune, cele de pe partea sportivă au avut sincopele care au dus la această decizie. Nu suntem în situația de a aștepta și asta era singura soluție, nu puteam renunța la o echipă, astfel ne-am despărțit de Ionuț Chirilă. Dacă a fost decizia bună, răspunsul la această întrebare îl pot da rezultatele”, a explicat Cristian Chertes.

 

Jumătate dintre obișnuiții titulari, incerți

Fostul atacant a preluat echipa în calitate de antrenor și și-a propus să încerce în acest final de sezon ceva care pare aproape o sarcină imposibilă. „Știu că situația este una nu foarte bună, dar vom încerca în cele opt etape rămase să obținem maximum posibil, chiar o tentativă de salvare pe ultima sută. Totul depinde de rezultate, asta înseamnă că depinde de noi. Urmează un joc foarte greu la Iași, o echipă cu parcurs foarte bun, care nu a pierdut în ultimele șapte sau opt meciuri. Cu toate problemele pe care le avem, nu renunțăm până mai există șanse, chiar dacă în acest moment sunt mai degrabă matematice”, a declarat noul tehnician.

În legătură cu durata contractului său, Ionel Ganea a afirmat că ar fi dispus să continue la ASA, dar în anumite condiții. „Am mai antrenat în Liga 2 și aș fi dispus să rămân să ajut la revigorarea fotbalului în Mureș. Ar fi păcat ca acest oraș să nu aibă echipă în prima ligă, așa cum s-a petrecut cu multe altele cu echipe de tradiție. A continua ar însemna un proiect pe doi sau trei ani, în care antrenorul să fie lăsat să-și facă treaba. Dacă pornești de la zero, primul an ar fi esențial, să-ți formezi o echipă care să crească. Pentru mine aceasta este o mare provocare, dar vom încerca să facem tot ceea ce ne stă în putință. Precizez în schimb că, în ciuda situației în care se află echipa, am găsit în vestiar o atmosferă bună, datorată probabil jucătorilor experimentați din lot, jucători cu palmares bogat în cariera lor”, a mai adăugat Ionel Ganea.

Pe lângă situația delicată în care se află echipa pe care abia a preluat-o, Ganea se confruntă din start cu probleme serioase de lot, din care vor lipsi în meciul de debut al său jumătate dintre obișnuiții titulari. Dintre aceștia, cele mai grave se prezintă problemele căpitanului Gabriel Mureșan, care va lipsi aproximativ o lună, cei doi fundași centrali, Marius Constantin și Rougkalas, Bâtfoi și Nicoliță fiind și ei incerți. O noutate față de ultimii tehnicieni trecut pe parcursul sezonului pe la ASA, Ganea îl va avea alături pe Emil Solomajer, fost portar, care a apărat în prima divizie între 2005-2010 la Universitatea Cluj.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE