BC Mureș, la 5 secunde de victorie, dar condusă BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 317 Vizualizări

BC Mureș, la 5 secunde de victorie, dar condusă

Partida cu numărul 3 al ultimului „sfert” din turneul play-off al Ligii Naționale de Baschet Masculin dintre BC Mureș și CSU Sibiu, prima disputată pe terenul mureșenilor, s-a încheiat cu victoria oaspeților, scor 87-89 (23-17, 8-26, 23-18, 20-13, 13-15).

Întâlnirea de joi era un pas important pentru învingătoare spre semifinalele în care primele trei s-au calificat după doar trei partide. U-BT Cluj, CSM Oradea și Steaua CSM Eximbank București au mai mult răgaz pentru a pregăti întâlnirile din semifinale, ultima fiind adversara învingătoarei din seria dintre BC Mureș și CSU.

Într-o atmosferă incendiară, cu sala plină, partida a fost una deosebit de încrâncenată, cu o apărare sibiană foarte agresivă. După câteva minute în care ambele echipe s-au aflat pe rând în avantaj, mureșenii au reușit o serie de 10 puncte și de la 5-9 s-a ajuns la 15-9. BC Mureș a continuat jocul bun și doar cele două reușite de la distanță ale lui Mijaijlovic i-a menținut pe oaspeți în joc. La finalul sfertului mureșenii conduceau cu 23-17, dar era abia începutul. Debutul actului secund a fost unul de-a dreptul dezastruos pentru gazde, care în aproape trei minute s-au întrecut în ratări. În acest timp sibienii au reușit egalarea cu alte două reușite de 3 puncte, ale lui Paliciuc de această dată. Ratările au continuat pentru „tigri” și în minutele următoare, după 23-17 în primul sfert, au reușit contraperformața unui parțial 2-17, cu 25-34 pe tabelă. Situația nu s-a ameliorat până la pauza mare și oaspeții au intrat la vestiare cu avantaj de 12 puncte (31-43).

capPe munchie de cuțit, egal după patru sferturi

Ieșiți de la cabine ca treziți din pumni, mureșenii au arătat complet diferit în primele minute ale sfertului trei. Au reușit în doar trei minute să se apropie la un singur coș. Până la finalul sfertului sibienii n-au mai reușit să se desprindă la mai mult de patru puncte, dar nici mureșenii să egaleze. Ambele echipe erau în penalizare în ultimul minut, dar cei care au faultat au fost mureșenii și CSU avea avantaj de 7 puncte obținute în ultimele secunde (54-61). Jocul nu era nici pe departe decis. Primul coș al ultimului sfert a fost reușit de CSU, prin Mijajlovic, în timp ce BC Mureș n-a reușit din nou să înscrie în primele trei minute, doar două libere ale lui Reed. Același Mijajlovic a trimis din nou de la distanță coșul pentru 10 puncte avans, dar Kalve a replicat imediat. Ratările de sub panou ale mureșenilor i-au ajutat pe oaspeți să-și mențină avantajul și la jumătatea ultimului act Bogdan Popescu a reușit a 10-a reușită de 3 a echipei sale. Încă cinci minute de foc, cu 10 puncte de recuperat pentru mureșeni. Era nevoie și de sclipiri individuale. Au înscris Martinic, apoi Reed și speranțele renășteau în tabăra gazdelor. 5 puncte și 3,45 minute. La intrarea în ultimele două minute, o minge bâlbâită sub panou de Santa a împiedicat apropierea la un singur punct, lucru reușit de Martinic înainte de intrarea în ultimul minut. Era 70-71, cu ambele echipe în penalizare, cu Davis și Mijajlovic eliminați de la oaspeți. Reed faultează, dar B. Popescu înscrie numai un punct. 56 de secunde, time-out. Jocul s-a reluat și Reed preia conducerea pentru echipa sa la 40 de secunde rămase. Tot el este faultat de Popescu, dar înscrie numai un punct: 74-72. Sibienii au și ei la 9 secunde două libere, Hardy le ratează ambele, dar Popescu reușește egalarea când mai erau 5 secunde.

Final de la liniile de libere

S-a ajuns la prelungiri, alte cinci minute de emoții. Tensiunea și-a spus cuvântul asupra jocului: 2-3 după două minute de joc și aruncări libere primite ușor de oaspeți. Lalovic face 80-84 din două libere, dar Markovic reușete „treița”. Ultimul minut a durat…o veșnicie. S-a jucat mai mult de la libere. Când mai erau 21 de secunde mureșenii aveau nevoi de 3 puncte pentru a egala, era 83-86. Martinic are două libere, mai sunt 16 secunde și face 85-86. Time-out după time-out. Două libere Paliciuc, doar una Reed și CSU reușește să reziste, preluând conducerea cu 2-1.

O certitudine este deocamdată doar faptul că se va disputa și al patrulea joc, al doilea la Târgu-Mureș, programat pentru sâmbătă, de la ora 20.00. În caz de egalitate, pentru jocul decisiv, care s-ar disputa la Sibiu, nu a fost stabilită data.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE