Share
Home / Recomadări zi de zi / Dronă ridicată ilegal lângă Cimitirul Eroilor Sovietici

Dronă ridicată ilegal lângă Cimitirul Eroilor Sovietici

Poliţia Locală Târgu-Mureş a fost sesizată recent, în data de 15 aprilie, în jurul orei 15.30, că în zona Platoului Corneşti, mai exact în imediata apropiere a parcului din faţa Cimitirului Eroilor Sovietici, o persoană a ridicat o dronă dotată cu cameră de filmat, prin care s-ar putea aduce atingere dreptului la proprietate privată a locuitorilor din zona respectivă. Echipa mobilă ajunsă la faţa locului a reuşit identificarea proprietarului dronei, în persoana unui cetăţean din Târgu-Mureş.

„Acestuia i-a fost pus în vedere să coboare deîndată drona la sol, prezentându-i-se în mod expres prevederile legislative pe această linie, precum şi obligaţiile/interdicţiile pe care actul normativ le cuprinde în mod expres. Este de evidenţiat faptul că, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 912/2010, este interzisă ridicarea dronelor în intravilanul localităţii, acestea putând fi utilizate doar în extravilan, după obţinerea autorizaţiilor conforme. În acest sens, aducem la cunoştinţa cetăţenilor faptul că folosirea neautorizată a dronelor contravine dispoziţiilor legale stipulate în actul normativ anterior menţionat, precum şi în Ordonanţa nr. 29/22 august 1997R – Codul Aerian Civil”, a precizat Valentin Constantin Bretfelean, directorul executiv al Poliţiei Locale Târgu-Mureş.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UPDATE FOTO-VIDEO: Incendiu la o fermă de porci din Căpuș, comuna Iclănzel. Apel pentru fermieri

De circa o oră, a izbucnit un incendiu la o hală din incinta unei ferme …

Share
Share