Share
Home / Invatamant / VIDEO: Decizie de ultimă oră pentru soarta Liceului Teologic Romano-Catolic!

VIDEO: Decizie de ultimă oră pentru soarta Liceului Teologic Romano-Catolic!

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureş, au decis joi, 20 aprilie, într-o şedinţă extraordinară de lucru organizată în continuarea şedinţei de miercuri, 19 aprilie, ca Primăria municipiului Târgu-Mureş să solicite în scris, atât Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş cât şi Ministerului Educaţiei Naţionale, să reglementeze printr-un act normativ situaţia Liceului Teologic Romano-Catolic „Rakoczi Ferenc”.

Potrivit preşedintelui de şedinţă, Peti Andrei, o comisie de analiză constituită ieri, alcătuită din consilierii locali Csiki Zsolt (UDMR), Peti Andrei (UDMR), Bakos Levente Attila (UDMR), Magyari Elod (UDMR), Kovacs Lajos Alpar (UDMR), Călin Moldovan (PNL) şi Mark-Christian Hermann (POL), a elaborat nu mai puţin de cinci propuneri vis a vis de reglementarea situaţiei juridice a Liceului Teologic Romano-Catolic „Rakoczi Ferenc”, din care a fost aleasă propunerea făcută de Primăria municipiului Târgu-Mureş, prin Claudiu Maior, consilier personal al primarului.

111

Astfel, hotărârea adoptată cu 16 voturi pentru şi o abţinere are următorul conţinut:

Articolul 1. Se aprobă emiterea unei adrese către Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Ministerul Educaţiei Naţionale, prin care se solicită în temeiul Legii Învăţământului Naţionale 1 din 20111 şi Ordinului de Ministru 5.777 din 2016 să reglementeze printr-un act normativ situaţia Liceului Teologic Romano-Catolic.

Articolul 2. Se aprobă emiterea unei solicitări către Inspectoratul şcolar Judeţean Mureş şi Ministerul Educaţiei Naţionale prin care să se solicite reanalizarea refuzului de a acordare a avizului conform pentru cele opt unităţi de învăţământ preuniversitare de pe raza municipiului Târgu-Mureş, comunicat prin adresa numărul 3.140 din 29 martie 2017.

Articolul 3. Cu aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se însărcinează Executivul Municipiului Târgu-Mureş, prin Direcţia Şcoli.

Articolul 4. În conformitate cu prevederile articolul 19, alineat 1, litera e, din Legea 340 din 2004 republicată, privind Prefectul şi Instituţia Prefectului, şi articolului 3, alineat 1, din Legea 554 din 2004, privind Legea Contenciosului Administrativ, prezenta hotărâre se înaintează prefectului judeţului Mureş pentru exercitarea controlului de legalitate.

Alex TOTH

 

 

 

 

 

Share

3 comentarii

  1. Acesti consilieri nu înțeleg legea scrisa in limba română sau se fac? Conform tuturor legilor ei trebuie sa stabileasca rețeaua printr-un HCL. Se bat cu pumnii în piept ca se gandesc la copiii din acea scoala, dar nu isi asuma nimic si arunca pisica peste gard. Halal consilieri ati votată, oameni buni!

  2. Conform legii sedinta consiliului local nu se poate amina de pe o zi pe alta.Pentru ziua urmatoare trebuie o alta convocare c onform legii.Numai la CAP pe timpul lui Ceausescu se aminau sedintele de pe o zi pe alta pentru ca se imbatau protagonistii si nu epuizau ordinea de zi.Cit priveste hotarirea aprobata , daca ar fi sa dau o nota ca si concept juridic , aceasta nu ar depasi nota 4.

  3. inspectoratul sa reglementeze
    ce anume sa reglementeze
    CL aproba reteaua nu stiu atatiu membri de CL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu-Mureş, centru de pregătire a meseriaşilor la nivel regional?

Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, a declarat marţi, 22 mai, în deschiderea celei de-a …

Share
Share