VIDEO, FOTO: Lansare de carte şi vernisaj de pictură, în debutul Zilelor Sângeorzene 2017 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 459 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Lansare de carte şi vernisaj de pictură, în debutul Zilelor Sângeorzene 2017

Cea de-a 23-a ediţie a Zilelor Sângeorzene a debutat marţi, 18 aprilie, cu un moment cultural de zile mari găzduit de Căminul cultural din localitate, unde a avut loc vernisajul expoziţiei „Comori eterne”, la care şi-au adus contribuţia mai mulţi pictori sângeorzeni, şi lansarea cărţii “Sângeorgiu de Mureş – Sănătatea, Volumul XVIII”, de Ilarie Gh. Opriș.

Susţinere pentru Cultură şi Sănătate

Dublul eveniment cultural s-a bucurat de un interes enorm în rândul comunităţii locale, Căminul cultural fiind înţesat cu iubitori ai cărţii şi picturii. Gazda oaspeţilor Zilelor Sângeorzene a fost şi de această dată ing. Sófalvi Szabolcs, primarul aşezării, care a făcut parte din prezidiu, alături de preotul ortodox Eugen Bărăian, preotul romano-catolic Baricz Lajos, prof. univ. dr. Ioan Nicolaescu – fost senator şi cancelar al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, dr. Csiki Iren Zsuzsanna – nume foarte cunoscut în Sănătatea mureşeană şi Ilarie Gh. Opriş, publicist şi cetăţean de onoare al comunei Sângeorgiu de Mureş.

“Sper să fim şi noi, administraţia publică locală, activi în privinţa dezvoltării infrastructurii, şi încă un motiv pentru care au venit mai mulţi consilieri din cadrul Consiliului Local din Sângeorgiu de Mureş, dar şi angajaţi, e ca să transmitem un mesaj, că noi apreciem cultura, apreciem medicii din comună, apreciem pictorii din comună, şi dacă Dumnezeu ne ajută şi în viitor vom sprijini, inclusiv financiar, orice activitate care ne ridică”, a precizat ing. Sófalvi Szabolcs. “E foarte important să asfaltăm străzi, să introducem toate utilităţile, dar oare pentru cine facem dacă o să ne plece tinerii? Oare pentru cine facem dacă noi, care locuim aici, nu primim şi din punct de vedere sentimental, sufleteşte ceva? E importantă dezvoltarea infrastructurii, dar pe lângă asta eu am convingerea că trebuie să sprijinim activităţile care ne ung sufletul, care ne ridică moral şi din toate punctele de vedere. Eu aşa văd viitorul comunei, de aceea punem mare accent şi pe educaţia copiilor şi a tinerilor, pentru că oare ce comună, ce ţară, ce Europă o să avem, dacă nu o să avem valori creştine, valori morale, dacă nu o să ne cunoaştem, dacă nu o să ne simţim ca o mare familie?”, a completat primarul comunei Sângeorgiu de Mureş.

Felicitări pentru Ilarie Gh. Opriş

Volumul “Sângeorgiu de Mureş – Sănătatea, Volumul XVIII” a fost primit pozitiv atât de prof. univ. dr. Ioan Nicolaescu, cât şi de dr. Csiki Iren Zsuzsanna, care l-au felicitat pe autor pentru perseverenţa de a căuta şi aduna la un loc, între coperţile unei cărţi, informaţii relevante despre istoria Sănătăţii în comuna care îl are ca patron spiritual pe Sfântul Gheorghe.

“Din informaţiile actuale, şi domnul primar a confirmat, se pare că avem aproape 100 de medici care locuiesc în Sângeorgiu de Mureş, mulţi dintre ei cadre didactice cu mari performanţe la UMF Târgu-Mureş”, a punctat prof. univ. dr. Ioan Nicolaescu, care a mai subliniat că Sângeorgiu de Mureş se află “într-o etapă evolutivă extrem de performantă”.

“De 18 ani sunt în conducerea Sănătăţii din judeţul Mureş şi puteţi să fiţi foarte liniştiţi că Sănătatea şi asistenţa medicală, farmaceutică, stomatologică, balneară este foarte la înălţime”, a adus asigurări dr. Csiki Iren Zsuzsanna.

Nu în ultimul rând, omul de cultură Ilarie Gh. Opriş a precizat că a scris cartea lansată în debutul Zilelor Sângeorzene 2017 „din respect faţă de toţi cei care lucrează în domeniul Medicinii.”

Text şi foto: Alex TOTH

2

3

4

5

6

7

8

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE