Home / Politic / Conferinţa Ţinutului Secuiesc, la Universitatea “Sapientia”

Conferinţa Ţinutului Secuiesc, la Universitatea “Sapientia”

Distribuie

Peste 100 de profesori universitari, politicieni şi reprezentanţi ai societăţii civile din România şi Ungaria şi-au anunţat participarea la Conferinţa Ţinutului Secuiesc, considerată al III-lea congres secuiesc din istorie, care a debutat joi şi se va derula timp de trei zile, la Facultăţile “Sapientia” din Târgu-Mureş, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe.
Conferinţa este organizată de Universitatea Sapientia, Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe, Muzeul “Haáz Rezső” din Odorheiu Secuiesc, Muzeul Secuiesc din Miercurea Ciuc şi Societatea de ştiinţe regionale din Ţinutul Secuiesc şi doreşte să dezbată o serie de probleme sociale, economice, culturale şi ştiinţifice referitoare la judeţele Mureş, Harghita şi Covasna.
Potrivit organizatorilor, obiectivele conferinţei vizează prezentarea pe domenii a situaţiei cercetărilor legate de ţinutul secuiesc, elaborarea unei oferte profesionale privind fundamentarea politicilor publice din regiune cu scopul întăririi autonomiei locale, întărirea colaborării dintre instituţiile de cercetare în perspectiva elaborării unor proiecte comune pentru accesarea de fonduri europene şi altele.
Pe parcursul a trei zile vor fi prelegeri şi prezentări pe situaţia demografică din regiune, situaţia romilor, dezvoltare economică regională, administraţie publică şi dezvoltare teritorială, dezvoltarea sectorului antreprenorial, drepturi lingvistice, educaţia, valorificarea patrimoniului şi patrimonizare, istorie şi cercetări arheologice, protecţia monumentelor.
Primul congres secuiesc a avut loc în anul 1902, la Tuşnad-Băi, iar al doilea a fost organizat după 100 de ani, în anul 2002.

(Sursa: www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.