Home / Politic / Deputatul Vass Levente și-a prezentat echipele în noul cabinet parlamentar

Deputatul Vass Levente și-a prezentat echipele în noul cabinet parlamentar

Distribuie

Deputatul Vass Levente și-a inaugurat, joi, cabinetul parlamentar din Palatul Administrativ. Acesta va lucra alături de Mariana Moldovan Negoiță, consilier, și Kali István, șef de cabinet. De asemenea, parlamentarul UDMR și-a prezentat o parte din echipa de la conducerea organizației municipale în noua sa calitate de președinte al UDMR Tîrgu Mureș.

 

Foto 2

Deputatul Vass Levente și-a deschis oficial cabinetul parlamentar joi, printr-o conferință de presă, și și-a anunțat echipa cu care va lucra în următorii patru ani. Echipa sa va fi alcătuită din Mariana Moldovan Negoiță, care a fost șef de cabinet și consilier în Ministerul Sănătății, iar în prezent activa ca purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș. Consilierul lui Vass Levente va avea program cu publicul marți și joi, între orele 15-17.
Alegerea sa de către deputatul UDMR a fost motivată și de faptul că la cabinet sunt așteptați și cetățeni care nu cunosc limba maghiară, pe care nici Mariana Moldovan Negoiță nu o vorbește.

Juristul și informaticianul Kali István, colaborator vechi al deputatului, inclusiv la Fundația Studium, va fi șef de cabinet în următorii patru ani. Acesta va asigura permanența la biroul parlamentar, de luni până vineri, între orele 9 -12.
Parlamentarul va putea fi găsit pentru audiențe vinerea, de la 11 până la 14.
“Țin să menționez că munca mea nu o să se desfășoare numai în cabinetul parlamentarului, ci mai mult, cum a fost și până acum în primele luni, o să fiu în teritoriu, probabil cu timpul o să vă pot anunța și programul meu de audiențe la nivelul județului, în orașe sau în comune”, a mai precizat Vass Levente.

 

Foto 3

 

Primii vicepreședinți

 

A doua parte a conferinței de presă s-a concentrat pe mandatul pe care deputatul l-a obținut la conducerea organizației Tîrgu Mureș a UDMR, în prezent, fiind în perioada de nominalizare a echipei cu care va lucra.
“Am la dispoziție aproximativ o lună să îmi formez echipa. Conform regulamentelor am posibilitatea să numesc opt vicepreședinți, echipa administrativă, echipa operativă”, a anunțat Vass Levente.

 

IMG_7854
Prima numire pe care noul președinte a făcut-o este în persoana șefului său de cabinet parlamentar, Kali István, în funcția de vicepreședinte executiv.
Vicepreședinte responsabil de ecologie, smart city, dezvoltare sustenabilă este propus Hajdu Zoltan, inginer chimist, care are o experiență bogată în societatea civilă, fiind coordonator general Focus Eco Center.
“Dumnealui este mai în vârstă, în sensul bun al cuvântului, cu experiență, și acest principiu o să tind să îl mențin și la numirile următoare, ca să putem să demonstrăm că toate problemele care trebuie rezolvate trebuie abordate din toate punctele de vedere, nu numai din voința de a rezolva aceste probleme, ci trebuie ca vicepreședinții să aibă și experiența necesară de a rezolva și să vadă îndeajuns de mult, în celelalte orașe, în celelalte state, și să aducă inovațiile, inițiativele acasă, la Tîrgu Mureș”, a subliniat parlamentarul UDMR.
De asemenea, fără să fie nominalizate încă persoanele, un vicepreședinte va fi de la tineret și cel de-al doilea, care se va ocupa de sport, tineret, minorități și femei, de la organizația de femei a UDMR Tîrgu Mureș. De altfel, Vass Levente a precizat că cel puțin 15 % dintre funcțiile de conducere vor fi ocupate de doamne/domnișoare.
“E un lucru foarte important ca și la nivelul circumscripțiilor, acest principiu să fie menținut, astfel o să discut cu președinții de circumscripții (n. red. opt circumscripții la nivelul municipiului) și o să le propun ca la rândul lor, în Adunarea Generală a circumscripțiilor cel puțin 15 % să fie femei, ca să dăm un exemplu și la nivel de UDMR și la nivel de oraș, celorlalte organizații politice chiar”, a mai menționat Vass.
Toate numirile în funcțiile de vicepreședinte vor fi supuse aprobării Adunării Generale.

 

Reorganizare la nivel municipal

 

Vass Levente a anunțat și câteva schimbări în funcționarea organizației municipale a UDMR, spre exemplu, va fi reluat programul cu publicul la sediul acesteia din strada Gheorghe Doja.
“Începând cu 2 mai o să avem un orar fix de opt ore, zilnic, și înainte de masă și după-masa, prin angajarea unui coleg de-al nostru pentru publicul care dorește să ne transmită idei, mesaje, probleme și o să încercăm la fiecare mesaj, problemă să răspundem în formă scrisă, cu număr de înregistrare și cu indicator de calitate – am putut să rezolvăm, nu am putut să rezolvăm, este în curs de rezolvare – pentru ca la final să pot să dau date referitoare la câte persoane ne-au căutat, de câte probleme ne-am ocupat și câte din aceste probleme am reușit să rezolvăm noi sau am putut să solicităm colegilor noștri de la alte partide sau de la administrația locală sau națională rezolvarea acestor probleme”, a declarat președintele UDMR Tîrgu Mureș.
De asemenea, acesta a menționat că relația cu organizația județeană se va schimba și va deveni de colaborare, iar atunci când va avea opinii divergente față de liderul UDMR Mureș, Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean, va prima punctul de vedere al acestuia din urmă deoarece organizația județeană este mai importantă decât cea locală, președintele județean are mai multă experiență și este și șeful județului din punct de vedere administrativ.
Un alt aspect atins a fost cel referitor la poziționarea proactivă a noii conduceri.
“În ultimii ani am avut ocazia de a vedea că toți vor să rezolve problemele orașului Tîrgu Mureș, dar când ajungem în faza de a avea responsabilități rămânem singuri. Vreau să evit acest lucru, pentru că eu sunt responsabil de UDMR Tîrgu Mureș, cu bune și cu rele, cu echipa mea port această responsabilitate”, a punctat Vass Levente.

 

Mesaj pentru CRU

 

Astăzi, la Cluj-Napoca, se va reuni Consiliul Reprezentanților Unionali (CRU), iar parlamentarul a fost chestionat asupra întrunirii și a celei mai importante probleme a ședinței.
„Din punctul meu de vedere, chiar dacă nu ține de lucrările congresului, consider că Tîrgu Mureș și județul Mureș trebuie să își recapete poziția pe harta UDMR ca și o organizație puternică, ca și o organizație de care trebuie să se țină cont și să știți că experiența mea din Parlament îmi spune că acest lucru este posibil, dar trebuie să lucrăm zi de zi ca să rezolvăm nu numai problemele etnice dar și administrative împreună cu primăria, Consiliul Județean și partidele politice”, a subliniat Vass Levente.
Deputatul a mai susținut că, deși nu intenționează să vorbească de acest lucru la CRU, doar dacă va fi nevoie, susține rezolvarea pașnică, armonioasă a problemei Liceului Teologic Romano-Catolic, prin soluții legale, coerente, în acord cu IȘJ, Primăria, părinții și, cel mai important, în interesul copiilor.

Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.