Home / Cultură / Fecioara Maria, mama omenirii secolului XXI

Fecioara Maria, mama omenirii secolului XXI

Distribuie

Casa de Cultură ”Mihai Eminescu” din Târnăveni a găzduit, de curând, lansarea ultimei scrieri a preotului Aurel Hancu, profesor și doctor în literatură, ”Apariții ale Maicii Domnului: Lourdes – Medjugorje – Seuca”. Cartea a apărut la Editura Sfântul Ierarh Nicolae din Brăila și a fost scrisă cu ”știrea, voia și ajutorul bunului, atotputernicului și veșnicului Dumnezeu, ca o mărturie a ceea ce am trăit, aflat și a devenit convingere proprie în legătură cu aparițiile Maicii Domnului” scrie autorul în „Argument.”

Preacurata Fecioara Maria, figura cea mai proeminentă din creștinism

Numele Maria provine din varianta ebraică Miryam sau Maryam, care este compusa din mar – ”picătură” și yam – ”mare”, deci ar fi „picătură de mare”. Prin filiația ebraică și greacă, Maria și Mariana ar însemna ”cea aleasă ori iubită de Dumnezeu”. Este singurul nume feminin pomenit în Coran, conform literaturii islamice, iar tradiția ortodoxă și cea catolică o venerează ca cea dintâi și cea mai mare dintre toți sfinții fiind ”mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât serafimii”, deoarece ea este Mama Sfântă a Mântuitorului. Biserica Catolică i-a acordat titlul de co-mântuitoare iar una din dogmele Bisericii, adică un adevăr de credință al Bisericii lui Christos, o numește ca Neprihănita Zămislire, aceasta fiind solemnitatea cea mai înaltă și mai prețioasă a reginei tuturor sfinților, proclamată în anul 1854 de către fericitul papă Pius al IX-lea.

2

”Eu sunt Neprihănita Zămislire”…

… Așa s-a prezentat însăși Preacurata micuței păstorițe de la Lourdes din Franța, Bernadeta, atunci când i-a cerut numele ”preafrumoasei doamne” ce îi apăruse. Era în anul 1858 la patru ani de la promulgarea dogmei de către Biserică, pe care însă Bernadeta nu o cunoștea, ea neștiind să scrie și să citească. Lourdes este astăzi un vestit sanctuar marian, aparițiile fiind recunoscute de Biserică, astfel că el este vizitat, anual, de 6 milioane de pelerini.

Este singurul loc de apariții ale Preacuratei Fecioare Maria, recunoscut de Biserica Catolică, dintre cele enumerate de autorul Aurel Hancu în cartea sa. El realizează însă o legătură între Lourdes și alte locuri unde Maria le-a apărut sau încă le mai apare fiilor ei. Medjugorje, în Bosnia Herțegovina, este un astfel de loc unic în lume. Maria, Regina Păcii de la Medjugorje, încă apare unui grup de 6 vizionari iar asta din anul 1981, anul acesta de sărbătoarea nașterii Sfântului Ioan Botezătorul din 24 iunie, fiind aniversați 36 de ani de apariții. Rugăciune, pace, convertire sunt cuvintele cheie în mesajele Preacuratei care invită neobosit omenirea la o schimbare pozitivă de la dezordine la ordine, de la necunoașterea lui Dumnezeu la cunoaștere, de la vicii la virtuți. De curând, trimisul special al papei la Medjugorje, monseniorul Henryck Hozer, a adus multe speranțe pentru copiii Mariei, mesajul său pozitiv fiind încă un pas pentru recunoașterea de către Biserică a acestui loc. ”Puteți spune lumii întregi că la Medjugorje se regăsește lumina”, a spus arhiepiscopul polonez după ce a cercetat în detaliu ”fenomenul Medjugorje”. Constatarea se bazează pe faptul că mii de oameni își regăsesc aici drumul către Dumnezeu printr-o convertire a inimilor și printr-o schimbare radicală a vieții dezordonate, locul fiind vizitat anual de 2,5 milioane de pelerini, asemenea marilor sanctuare ale lumii. Medjugorje este cunoscut, de altfel, ca fiind confesionalul lumii.

Apariții ale Maicii Domnului au fost consemnate și mai aproape de noi decât Lourdes și Medjugorje, la Seuca, chiar în județul Mureș, la 34 de kilometri de Târgu-Mureș. Aici, Fecioara Maria s-a arătat prima dată în 17 iulie 1995 unei călugărițe nevăzătoare, Rodica Marian. Preotul Aurel Hancu, autorul cărții despre aparițiile mariane, mărturisește în lucrarea sa că a cunoscut-o personal pe vizionară, chiar i-a fost confesor timp de trei ani și depune mărturie, prin faptele descrise și prin predicile publicate în carte, despre autenticitatea acestor apariții. Seuca este o localitate unde locuiesc ortodocși, catolici, unitarieni și protestanți iar mesajul Mariei, Regina Luminii de la Seuca, este și aici, ca și la Medjugorje, de unitate creștină, reconciliere, pace și convertire a inimilor. Din anul 2001, aparițiile de la Seuca au fost publice până la 27 iunie 2011, când sora Rodica a trecut la Domnul. În urma ei au rămas o fântână cu apă vindecătoare și mesajele Preacuratei. Fenomenul de la Seuca este și el în atenta cercetare a experților din Biserica Catolică.

3

Fecioara Maria aparţine tuturor religiilor

Deși Fecioara Maria a fost și este asociată cu creștinismul și catolicismul, ea a fost evreică și religia ei era mozaică. Cu toate acestea, Fecioara Maria aparține tuturor religiilor, tuturor credincioșilor, tuturor oamenilor indiferent de cultul religios în care s-au născut și cred. Apariții ale Fecioarei Maria au fost consemnate în sute de locuri de pe Glob, în România fiind cunoscut un alt loc de pelerinaj de acest fel, pe Muntele Sfintei Treimi, în județul Sălaj.

Între anii 1928 și 1972, deci în 50 de ani, au fost înregistrate 232 de apariții ale Sfintei Fecioare în lume. Surprinzător și tulburător este acest fapt, mai ales că ele s-au înmulțit chiar în ultimii ani iar recordul absolut, în ceea ce privește numărul de pelerini este la Guadalupe în Mexic unde, se spune că la aniversarea sărbătorii aparițiilor din 12 decembrie, vin 7 milioane de pelerini, dornici să aducă cinstire Preacuratei în cea mai mare Biserică din lume. Anul acesta, de asemenea, lumea catolică serbează în 17 mai, 100 de ani de la aparițiile Fecioarei Maria de la Fatima, Portugalia, loc bine cunoscut și des relatat în presă, mai ales că mesajele conțin profeții care dau fiori lumii.

Care este rolul atâtor apariții ale Mamei lui Dumnezeu în zilele noastre? O explicație poate fi aceea pe care o găsim în cuvintele Sfântului Grigore de Monfort care spune: ”Maria, care a primit de la Dumnezeu o misiune specială pentru a pregăti prima venire în lume a lui Christos, prima escatologie, va primi o misiune specială pentru a pregăti a doua venire a lui Christos, a doua escatologie”. Lucru sigur este că în vremurile noastre aparițiile Sfintei Fecioare sunt primite rău, tratate a priori ca false, disprețuite, sufocate, și mai mult tolerate decât recunoscute oficial. Cert este însă că Fecioara Maria este Mama lumii întregi, încredințată nouă chiar de către Mântuitorul pe Cruce, prin Ioan. ”Mamă, iată fiul tău. Fiule, iată mama ta”, iar o mamă nu încetează niciodată să atragă atenția, să îndrume, să iubească…

Cristina POP

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.