Home / CSU Medicina CSŞ / Voleibalistele mureșene au învins în „meciul orgoliilor” Penicilina

Voleibalistele mureșene au învins în „meciul orgoliilor” Penicilina

Distribuie

Echipa feminină de volei CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș a câștigat cu scorul de 3-2 (22-25, 25-20, 20-25, 25-23, 17-15) partida susținută sâmbătă seara pe teren propriu cu Penicilina Iași. A fost ultima partidă de pe teren propriu din această ediție a Diviziei A1 de către mureșence, una fără miză, dar jucată cu deosebită ambiție de către cele două „surori mediciniste”. Jocul a făcut parte din cadrul penultimei etape din turneul echipelor care luptă pentru locurile 7-12, dar ambele echipe aveau practic asigurate primele două locuri în această grupă. Ieșencele ocupau înaintea acestui joc prima poziție, la 4 puncte în fața CSU Medicina și urma un joc pe teren propriu în ultima etapă, cu SCM Pitești. Mureșencele vor încheia sezonul la retrogradata SCM U Craiova și aveau 5 în fața celor de la Unic Piatra Neamț și a piteștencelor, deci o schimbare era posibilă doar teoretic. Cu toate acestea, întâlnirea s-a disputat cu o determinare demnă de o partidă cu mare miză.
Primul set a fost dovada ambiției celor două echipe de a se impune. Echilibrul s-a păstrat până spre final, când ieșencele au reușit după 17-17 o serie de 4 puncte, reușind să încheie actul după o aparentă revenire a gazdelor. Actul secund a avut o desfășurare asemănătoare, doar că echipa care s-a despins la final a fost cea mureșeană. Fluctuațiile au fost cele obișnuite. De la 0-2 s-a ajuns la 4-2, apoi la 4-6, 8-7 la primul timp tehnic, la 10-12 și 16-14 la al doilea timp. Mureșencele s-au desprins la 19-15 și au încheiat setul fără mari emoții.
Demaraj ratat și punct pierdut
Ieșencele au început mai bine sfertul trei și au condus cu 8-5 la primul time out. CSU Medicina a reușit în câteva rânduri egalarea, dar concentrarea de la finalul setului a asigurat echipei moldovene cel puțin un punct și consolidarea locului 7. Dornice să încheie partidele de pe teren propriu cu victorie, mureșencele au pornit mai bine în sfertul patru, cu 3-0 și 8-6 la primul time out. S-a ajuns însă la 8-9 și au urmat mingi deosebit de disputate și spectaculoase până la finalul setului. După ce au fost conduse cu 3 puncte, ieșencele au revenit și au egalat la 20. A urmat o serie de 4 puncte ale gazdelor, care au fructificat însă doar a patra minge de set, cu un atac eficient al Roxanei Iancu. Urma setul tie breack, pentru punctul suplimentar la victorie, a uneia de orgoliu. Fluctuațiile au fost de această dată doar la debut. De la 5-2, când se părea că decisivul va fi scurt, s-a ajuns la 5-6 și terenul s-a schimbat la 8-7 pentru gazde. Până la final nicio echipă n-a mai reușit să ia avans de 2 puncte. Prima care a avut minge de meci a fost CSU Medicina, dar a obținut victoria abia la a patra șansă, după ce și oasptele au avut la 14-15 o dată posibilitatea de a obține al doilea punct.
Sextetul cu care a început CSU Medicina a fost: Roxana Iancu, Marija Pucarevic, Eliza Varga, Karla Klaric, Valentina Rusu, Loredana Dobriceanu, cu Laura Molnar-libero. Pe parcurs au mai jucat Ioana Cauc și Rodica Buterez, iar în lot s-au mai aflat Andreea Petra, Sonia Teianu, Alexandra Babaș, Raisa Ioan și Lea Rancz-libero. Unele dintre componente au fost menajate, făcând parte și din lotul de junioare, care își disputa în această perioadă turneul semifinal pentru calificarea la cel final.

 

De asemenea, verificati

Sportivele de la Sirenele Torpi, pe podium în Malta

Distribuie În aceste zile s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Campionatului Național al Maltei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.