Home / Reviste / Reghin / Despre lucrurile care contează, cu Alexandra Moldovan în ”Dogma”

Despre lucrurile care contează, cu Alexandra Moldovan în ”Dogma”

Distribuie

Iubitorii de teatru din Reghin au avut parte joi, 20 aprilie, de un nou spectactacol, cu ocazia reprezentației monodramei Eu & Tu -> Ei găzduită de Clubul Dogma. Protagionista spectacolului, având la bază un text semnat Andreea Radu, Alexandra Moldovan, studentă la actorie la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș. ”Eu & Tu -> Ei este un spectacol scris de Andreea Radu, o prietenă foarte bună și un dramaturg foarte talentat. Inițial, am avut emoții, pentru că trebuia să intru în experiența de viață a unei tipe de 30 de ani, eu având doar 21. Am avut mari emoții, atât eu cât și Andreea, dar cred că tocmai aceste emoții ne-au împrietenit așa de tare. Am jucat acest spectacol la Cluj de patru ori, unde a avut loc și premiera, la Târgu-Mureș, acum la Reghin, și vom încerca și alte orașe”, a precizat Alexandra Moldovan.

Lucrurile cu adevărat importante

Prinși parcă în vâltoarea grijilor cotidiene și tânjind mereu după niște timp liber, uităm să ne punem întrebări despre… uităm să ne punem întrebări!  Spectacolul propune o întâlnire cu sine însuși mediată  de actrița Alexandra Moldovan, o întâlnire în care, sub pretextul unui spectacol de teatru, dă răgazul spectatorului ca preț de o oră să se aplece asupra lucrurilor cu adevărat importante. ”Am muncit o vară întreagă zilnic, am suferit foarte mult, pentru că au fost unele părți care nu mi-au prea ieșit, și am suferit până am înțeles ce înseamnă să ai 30 de ani, dar până la urmă eu zic că rezultatul final a fost unul pozitiv. E un text pe care eu îl iubesc, primul de acest gen, prima monodramă care o joc. Înainte să încep să lucrez la acest spectacol am auzit că e destul de dificil să abordezi un astfel de tip de spectacol, singur pe scenă în fața spectatorilor, dar mie îmi place enorm. Am reușit să empatizez cu el până la urmă, și îl îndrăgesc din tot sufletul. Este textul care mă ajută să acumulez mai multă experiență, să mă obiș- nuiesc cu publicul, plus că e un text de club iar aici e un pic mai greu decât la teatru. Aici lumea mai iasă afară, mai bea o bere, și e mai greu de captat atenția spectatorului. Cu toate acestea, mie îmi place foarte mult”, a spus Alexandra Moldovan.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

România în 2023: Deficit comercial de 29,9 miliarde de euro

Distribuie În 2023, România a raportat un deficit comercial de 29,9 miliarde de euro, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.