VIDEO. Alegeri la PNL Mureş. Discursul de candidat al lui Doru Oprişcan Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 159 Vizualizări

VIDEO. Alegeri la PNL Mureş. Discursul de candidat al lui Doru Oprişcan

Cotidianul Zi de Zi vă prezintă discursul integral susţinut de deputatul Doru Oprişcan, candidat la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal Mureş.

Discursul a fost susţinut sâmbătă, 22 aprilie, cu ocazia Conferinţei Judeţene de Alegeri, organizată în incinta Ansamblului „Mureşul” din Târgu-Mureş.

„În cele nouă luni cât am asigurat conducerea interimară a organizaţiei judeţene, am încercat să fac câteva lucruri. Din păcate, trebuie să recunosc că cel mai important lucru pe care am încercat să-l fac, şi care consider că este o prioritate şi pentru conducerea ce va fi aleasă, a fost aceea de a crea o unitate în cadrul partidului, dar din păcate lucrurile sunt departe de ceea ce mi-am dorit din acest punct de vedere.

A fost de exemplu, în această dimineaţă, o întâlnire cu mai mulţi dintre dumneavoastră, în care s-a vorbit de trădări, s-a vorbit de vândut unii primari din fostul PNL. Către Oprişcan, Maior, Florea şi aşa mai departe. S-a îndemnat la a trece peste orice sentiment, a trece peste orice recomandări ale unor prieteni şi a merge mai departe pentru că unii sunt duşmanii noştri. Am încheiat citatul. În condiţiile în care se vorbeşte de primarii noştri şi primarii voştri, eu cred că este o totală lipsă de respect pentru primari. Eu nu cred că în aceste nouă luni există vreun primar pe care să-l fi considerat al meu sau al altora. Primarii şi-au câştigat acel drept de a fi ei de ei, fără plecăciuni şi fără a fi unealta unuia sau altuia la alegerile locale din iunie 2016. Şi trebuie respectaţi ca atare, nu consideraţi proprietatea unuia sau altuia, nu consideraţi o maşinărie de vot pentru unul sau penru altul. Această recomandare la dezbinare, această recomandare la a nu lăsa partidul pe mâinile nu ştiu cui nu creează o atmosferă şi o ambianţă care să readucă Partidul Naţional Liberal acolo unde ne dorim cu toţii.

Este o părere personală, dacă vreunul dintre primari simte că nu e aşa, îmi cer scuze. Dar eu am acordat un respect deosebit tuturor celor 30 de primari pe care partidul îi are la nivel de judeţ Mureş, pentru că am considerat, consider şi voi considera în continuare că primarii sunt principalul pilon pe care trebuie  reconstruit, revitalizat partidul. Nu am făcut niciun fel de diferenţiere între cei 30 de primari, chiar dacă unii mai făceau tot felul de afirmaţii la adresa mea.

În toată această perioadă am încercat ca acele neînţelegeri care au apărut să încercăm măcar să le clarificăm şi să le aplanăm în interiorul partidului şi nu cu arbitrajul mass media sau a altor factori externi.

Am încercat, de asemenea, să nu folosesc niciodată, în nicio întâlnire cu dumneavoastră, termenul de membri obişnuiţi ai partidului. Nu există membri mai obişnuiţi şi membri mai cu stea în frunte. Dacă nu înţelegem şi nu realizăm lucrul ăsta, nu o să putem să creăm acea atmosferă de mare familie pe care ne-o dorim.

Am încercat să câştig respectul fiecăruia dintre dumneavoastră şi prima condiţie pentru a-mi atinge acest deziderat era să vă acord în primul şi în primul rând respectul dumneavoastră. Pentru a putea fi respectat trebuie să respecţi şi membri obişnuiţi, cu ghilimelele de rigoare, şi membri mai puţin obişnuiţi.

Nu am să vă promit mare lucru. Sau multe lucruri, dacă astăzi voi fi ales preşedinte al organizaţiei judeţene. Singurul lucru care consider, indiferent dacă eu sau Cristian Chirteş va câştiga preşedinţia acestui partid este prioritatea absolută pe care am menţionat-o, aceea de a crea acea unitate a partidului. Dar acest lucru este sigur că nu poate să îl realizeze un singur om, indiferent dacă el s-ar numi Cristian Chirteş sau Doru Oprişcan, şi trebuie ca fiecare dintre dumneavoastră, fiecare dintre colegii care au rămas acasă, să înţeleagă că este şansa noastră de a redeveni puternici. Dacă nu înţelegem lucrul ăsta, vom rămâne la nivelul actual sau mai rău, vom fărâmiţa partidul şi încet-încet nu vom mai conta pe scena politică românească.

O ultimă remarcă. Am fost sfătuit în această dimineaţă să amân alegerile cu 10-12 zile, pentru că sunt nişte neclarităţi privind cotizaţiile care trebuiau achitate înaintea fiecăror alegeri, şedinţe de alegeri, de la organiţiile locale, şi situaţia în multe cazuri este încă neclară. Statutul mi-ar fi dat dreptate, însă ce ar fi însemnat să ne strângem în această mare familie cum suntem astăzi şi să vă spun: mergeţi acasă şi ne reîntâlnim peste 12 zile? Veniţi din toate colţurile judeţului. Era o lipsă de respect pentru dumneavoastră şi nu am vrut să mi-o asum.

Vă mulţumesc, sper că fiecare să treacă peste listuţe, liste, înţelegeri mai mult sau mai puţin ortodoxe şi să aleagă pe cine cred ei că îi reprezintă cel mai bine. Şi la nivel de preşedinte, şi la nivel de prim-vicepreşedinte, vicepreşedinte, membri în Biroul Judeţean.

Vă mulţumesc tuturor pentru efortul pe care l-aţi făcut pentru a vă deplasa aici şi să dea Dumnezeu ca indiferent care va fi structura viitoarei conduceri a organizaţiei judeţene, să realizeze acea mare unitate de care avem nevoie.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE