Home / Agricultura / LECO IMPEX, 25 de ani de profesionalism

LECO IMPEX, 25 de ani de profesionalism

Distribuie

Marea familie a companiei LECO IMPEX a aniversat, cu emoții și zâmbete, la sfârșitul săptămânii trecute, în incinta Hotel Business, 25 de ani de activitate, alături de reprezentanții clienților și furnizorilor. Pornită ca o afacere de familie de către Bartha Carol, LECO IMPEX, unul dintre marii comercianți și furnizori de servicii pentru mentenanță în industrie și agricultură, s-a dezvoltat treptat, astfel că, astăzi, are puncte de lucru în patru locații din Transilvania: Tîrgu Mureș, Bistrița, Cristești (jud. Mureș) și Sibiu. În Cristești, lângă Tîrgu Mureș, compania cu afaceri de 3,6 milioane de euro a inaugurat, în 2016, un showroom și un depozit dedicat diviziei Agro.

 

Foto 1

sursa foto: Blur Advertising

 

Evenimentul de aniversare a fost deschis de către fondatorul LECO IMPEX, Bartha Carol, care ne-a purtat, cu umor și emoție, înapoi în timp, la începuturile companiei, subliniind cele mai importante momente din istorie și ne-a adus până la ceea ce reprezintă astăzi firma mureșeană. Povestea frumoasă a LECO IMPEX, firmă dedicată produselor și serviciilor pentru întreținerea echipamentelor industriale și agricole, începe în 21 aprilie 1992.
“Tata avea un atelier de tâmplărie și în 1992, cu mare elan, tânăr fiind, am zis: Tata, hai să devenim și noi investitori și să facem ceva cu lemn – LE vine de la lemn, dacă facem ceva cu lemn, probabil o să facem și comerț, atunci trebuie să fie și CO, iar fiică-mea Reka (n. red. Fodor Reka, fiica cea mare), care astăzi este mâna mea dreaptă, se juca cu LEGO și am zis că e un joc de cuvinte potrivit, să fie LECO care seamănă cu LEGO”, și-a amintit Bartha Carol.
Afacerea de familie s-a dezvoltat pas cu pas, soții Bartha Carol și Berta (n. red. director de produs al LECO), mai târziu fiind cooptate și fiicele Reka și Timea, și echipa LECO IMPEX mizând atât pe produsele unor furnizori mari, precum SKF, Koyo, Donghua, Gates, Total etc., dar și pe serviciile diversificate și individualizate oferite clienților.
“Încercăm să furnizăm partenerilor și clienților noștri nu numai piese de schimb, ci soluții, servicii, cunoștințe. Dorim să avem cu clienții noștri o relație de win-win, de câștig reciproc. Ne dorim să rămânem unul din principalii distribuitori pentru industrie și agricultură din România, o echipă dinamică, bine pregătită tehnic. Ne propunem dezvoltarea continuă a gamei de produse, stabilitate, dedicare și apropriere de clienți”, consideră proprietarul.
Oferind mai mult decât produse, nu e de mirare că astăzi, în portofoliul de clienți ai LECO IMPEX se regăsesc nume mari din industria românească și nu numai și din sectoare diversificate ale acesteia, precum IRUM-Maviprod Reghin, CIE Matricon Tîrgu Mureș, Rombat Bistrița, ThyssenKrupp, Azomureș SA Tîrgu Mureș, Compania Aquaserv SA Tîrgu Mureș, Siceram SA Sighișoara, Geiger Transilvania, Teraplast Bistrița, Kastamonu Reghin, Tereos Luduș, Artemob International Sovata, Heineken România, Friesland, Romgaz SA Mediaș, Allstar Prod Cristești, Durkopp Adler Sângeorgiu de Mureș.
Astăzi, dincolo de mulțumirea clienților și de relația corectă și profesionistă cu aceștia și cu furnizorii, Bartha Carol, proprietar LECO IMPEX, crede că accentul trebuie pus pe echipă. “Mă gândesc că aceasta va fi cea mai mare provocare pentru toată firmele din România: să faci o echipă care să aibă aceleași țeluri, să respecte aceleași reguli deontologice, să fie profesioniști și să muncească împreună, pentru că și aceasta e o provocare să poți să muncești alături de cineva”, punctează acesta.
Printre obiectivele pe care fondatorul companiei, care azi derulează afaceri de 3,6 de milioane de euro și și-a stabilit ca target 3,9 milioane de euro pentru 2017, se numără pregătirea generației a doua și a managementului firmei care să poată prelua frâiele afacerii în orice moment. “Cred că stabilitatea unei firme, a unei echipe se bazează pe oameni care știu și vor să preia oricând leadershipul și managementul”, ne-a spus Bartha Carol.

 

Foto 2

sursa foto: Blur Advertising

 

O nouă etapă. Divizia LECO IMPEX Agro

 

IMG_0829

sursa foto: Blur Advertising

Ionel Popoviciu, directorul LECO IMPEX Agro, dezvoltată în spațiul din Cristești, ne-a purtat apoi prin universul diviziei care se construiește începând de anul trecut.
LECO IMPEX Agro are aproximativ aceiași furnizori amintiți mai sus, cu o singură excepție Maschio-Gaspardo, care produce utilaje agricole. Divizia furnizează astfel, printre altele, curele de transmisie agricole Gates, rulmenți Koyo, rulmenți SKF, uleiuri Total, cardane Benzi & Di Terlizzi și multe altele, la care se adaugă serviciile dedicate.
“Avem lanțuri agricole pentru toate utilajele, eu spun că, într-adevăr, pe partea de lanțuri agricole, orice soluție de transmisie poate fi rezolvată prin produsele și de către specialiștii pe care îi avem la LECO”, a punctat Ionel Popoviciu.
Conștienți că fără promovare, o companie se dezvoltă mai lent, managementul LECO Agro mizează în creșterea sa pe vizitele la clienți și participarea la expoziții de profil, cum sunt AgriPlanta și Agroalim Arad.

 

Noua generație

 

 

Foto 3 Sursa Boloni Otto_edited

sursa foto: Bölöni Otto Csongor

Date foarte interesante ale evoluției și activităților companiei ne-au fost oferite de către Fodor (Bartha) Reka, Marketing Manager al LECO IMPEX.
Compania, spre exemplu, se bazează pe o echipă de 45 angajați – conform datelor din 2016, dintre care opt activează în cadrul firmei de 15 ani.
“Ne mai mândrim și cu un soft ERP, care este gestiunea noastră, gestionează contabilitatea și stocurile, care ne ajută la modul de administrare a comenzilor clienților. Dispunem de o rețea extinsă de parteneri la nivel național și pentru aceștia am dezvoltat o platformă de comenzi online. Aș vrea să pun accentul pe Centrul nostru tehnic care este punctul nostru forte. Specialiștii noștri din Centrul tehnic au abilitatea, cunoștințele tehnice să vă identifice produsele, să vă întocmească ofertele și dânșii stau în spatele solicitărilor dvs mai deosebite”, a mai completat managerul informațiile oferite de către antevorbitorii săi.
Cea mai mare parte din vânzări provin din vânzările directe, iar produsele SKF sunt produsele motor pentru vânzările LECO IMPEX, a mai arătat Fodor Reka.
LECO IMPEX înseamnă nu doar business, deoarece firma este activă și în domeniul CSR. “Încercăm să sprijinim pe plan educațional, social, sportiv, acolo unde este nevoie și avem și posibilitatea. Am ajutat Casa Kiwi, am ținut prezentări la Universitatea Petru Maior și Universitatea Sapientia și suntem sponsori oficiali ai BC Mureș Tîrgu Mureș și BC Sirius Tîrgu Mureș”, a enumerat Reka o parte din activitățile de responsabilitate socială pe care LECO IMPEX le-a derulat.
După momentul de prezentări, gazdele și-au invitat oaspeții să ciocnească un pahar de șampanie și la câteva ore de socializare din care nu a lipsit o interesantă călătorie prin lumea vinurilor din Podgoria Lechința și reprize muzicale ale Grazioso Quartett din Tîrgu Mureș.

 

IMG_0943

sursa foto: Blur Advertising

 

Momente cheie din istoria LECO IMPEX

 

1992 – în 21 aprilie a fost înființată firma LECO IMPEX
1996 Distribuitor de rulmenți
1997 Distribuitor SKF
2002 Nou punct de lucru la Bistrița
2004 Construcția spațiului de pe strada Gheorghe Doja nr. 263, unde funcționează astăzi showroom-ul și birourile
2006 Nou punct de lucru la Sibiu
2007 Distribuitor Total
2008 Distribuitor Koyo
2014 Extinderea halei, a depozitului din Tîrgu Mureș
2016 Divizia LECO IMPEX Agro, dezvoltată în Cristești, str. Principală nr. 563 G
Din același an, LECO IMPEX este membră a EPTDA (European Power Transmission Distributors Association), doar două firme din România fiind admise în acest select club profesional.

 

25 de ani, fără teamă și cu optimism

 

“M-am gândit la acest lucru de dimineață, am vorbit cu soția mea despre ce înseamnă 25 de ani de LECO. Când am înființat firma, nu am avut temeri și am fost foarte optimist și după 25 de ani sunt la fel de optimist și încrezător în ceea ce fac pentru că le fac cu cunoștințe, cu respect față de muncă, față de oameni și profesionist din punct de vedere tehnic, comercial și chiar și economic, respect legea și nu am temeri”,
Bartha Carol, fondator – proprietar LECO IMPEX

 

LECO IMPEX, o firmă serioasă

 

IMG_1022_edited

sursa foto: Blur Advertising

“Lucrăm cu LECO cred că de peste 15 ani. Specificul nostru este de a produce cantități foarte mari pe linii automate, la noi, fiecare minut de oprire contează enorm, iar timpul de reacție al specialiștilor LECO, seriozitatea lor a determinat, la un moment dat, să ajungem să avem relații mai mult decât de client și furnizor, ci de prietenie, atât cu patronul firmei cât și cu angajații acesteia. O firmă serioasă cum ar trebuie să fie mai multe în țara asta”
Lengyel Károly, responsabil producție Kastamonu România

 

Calitatea serviciilor și produselor

 

“Dacă bine îmi aduc aminte, din orizontul anilor 2000 sau chiar înainte am început colaborarea cu LECO și cu SKF, ea s-a intensificat după schimbarea acționariatului în 2012, împreună cu SKF am dezvoltat niște activități de mentenanță preventivă și predictivă în cadrul Azomureș, pe urmă, firma fiind de un dinamism destul de important, am reușit să achiziționăm de la dânșii o serie de consumabile, piese de schimb de foarte bună calitate și pot să spun că este una dintre colaborările foarte bune pe care le avem cu o firmă la nivel local.
Calitatea produselor și serviciilor și apropierea de nevoile tehnice pe care le avem sunt ceea ce definește relația cu LECO IMPEX. Le transmit gândul nostru de bine și am văzut din prezentare că există un dinamism și o evoluție foarte bune, ne dorim să dezvoltăm colaborarea cu dânșii pentru că este loc de mult mai mult în domeniul acesta”
Aurel Botezan, director tehnic Azomureș SA

 

Clientul pe primul plan

 

“Ca orice început a fost greu, dar, până la urmă am fost foarte mulțumiți pentru că, pentru LECO, clientul este pe primul plan, cum este și politica noastră, de fapt. Suntem foarte mulțumiți că și pe plan tehnic, LECO poate să ne dea, în afară de produsele lor, și bază tehnică, bază de date, care sunt avantajele – dezavantajele pieselor de schimb. Întotdeauna au fost foarte prompți în a răspunde cererilor noastre, cu ofertele date, timpul de livrare. Le dorim mult succes și în continuare și, cum s-a prezentat în istoricul scurt al firmei, se bazează și pe mai departe ca primordial să fie clientul, pe dezvoltare, oportunitate, promptitudine”
Gál Attila, Departamentul Aprovizionare, Durkopp Adler

Ligia VORO

Foto deschidere: Bölöni Otto Csongor


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.