Home / Invatamant / Soul Music de la Economic, câștigătoarea etapei zonale a competiției Business Plan

Soul Music de la Economic, câștigătoarea etapei zonale a competiției Business Plan

Distribuie

Echipa FE Soul Muzic SRL de la Colegiul Economic „Transilvania” din Târgu Mureș s-a calificat la etapa națională a competiției Business Plan – concursul firmelor de exercițiu. La etapa regională, desfășurată în 13 aprilie în Târgu Mureș, echipa Soul Music a fost reprezentată de elevii Ramona Popa și Dragoș Valer Pop, din clasa a XI-a C, coordonați de profesoara Adriana Mihaela Ciula.

Potrivit profesoarei Mihaela Ciula elevii implicați în echipa firmei de exercițiu sunt „cu toții pasionați de muzica clasică și îndrăgostiți de vioară, regina instrumentelor cu coardă și arcuș”. De aceea, firma are ca obiect principal de activitate, comerțul cu ridicata al viorilor. „Sunetul viorii semnifică înălţare în lumea frumosului, cîntecul ei pătrunde în toate ungherele sufletului omenesc, declanşând o muzică a sufletului – de aici și denumirea firmei Soul Music, iar motto-ul: „Muzica, explozia sufletului”, completează acest concept”, ne-a explicat Mihaela Ciula.

Un rezultat al muncii de echipă

„Rezultatul frumos pe care l-am obținut la faza regională a competiției Business Plan a fost rodul muncii susținute pe parcursul întregului an școlar, o muncă de echipă, ce a presupus determinare, perseverență, profesionalism, astfel încât fiecare elev implicat a reușit prin contribuția lui să-și pună în valoare particularitatea. Prezentarea ideii de afaceri în cadrul competiției a fost întregită de momentul muzical susținut de Adrian Cioată, student al Facultății de Muzică din cadrul Universității de Arte din Târgu Mureș. Acest lucru a fost posibil ca urmare a parteneriatului pe care îl avem cu această instituție, prin deschiderea doamneinei lector univ. dr. Carmen Mihăescu”, a spus profesorul coordonator al elevilor din echipa Soul Music.

Etapa națională, tot în Târgu Mureș

„Cinstea de a participa la faza națională a competiției, concurând cu cele mai bune 7 firme de exercițiu din țară ne determină să ne organizăm la fel de bine în continuare și să ne împlinim munca cu un rezultat bun”, ne-a mai spus Mihaela Ciula.

După ce anul trecut Firma de Exercițiu Art Studio Srl, reprezentată de elevii Adrian Florin Nagy și Maria Ioana Tîrnăvean, coordonați de profesoara Sorina Mihaela Bălan, de la Colegiul Economic, au câștigat competiția națională, faza finală desfățurându-se în 18 mai 2016 în București, anul acesta etapa națională a Business Plan care va avea loc în 12 mai la Palatul Culturii.

Cele mai bune 8 firme de exercițiu din țară

În etapa națională vor intra în competiţie 8 firme de exerciţiu care şi-au demonstrat competenţele antreprenoriale pe parcursul etapelor desfăşurate la nivel local, judeţean și regional.

Cele 8 firme de execițiu calificate în faza finală a Business Plan sunt: Traveling Around the World SRL, de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din București, Soul Music SRL de la Colegiul Economic „Transilvania” din Târgu Mureș, QForm SA de la Colegiul Economic „Octav Onicescu” din Botoșani, Bellissima SA de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, SI & GO SRL de la Colegiul Național Economic „Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin, Upgrade_U SRL de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Galați, Smart Team SRL de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești și Elite Style SRL de la Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti” din Timișoara.

Competiţia este înscrisă în Calendarul competiţiilor şcolare, aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale prin OMEN nr. 3248 /14.02.2017, şi este organizată cu sprijinul MEN, Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, Inspectoratului Școlar Judeţean Mureş şi Colegiului Economic „Transilvania” din Târgu Mureş.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.