Home / Business / 40 de percheziţii la o grupare specializată în evaziune fiscală cu extensii de păr

40 de percheziţii la o grupare specializată în evaziune fiscală cu extensii de păr

Distribuie

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş, ai Direcţiei Operaţiuni Speciale și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureş au efectuat miercuri, 26 aprilie, 40 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat și evaziune fiscală, pe raza judeţelor Mureş, Suceava, Constanța, Argeș, Iași, Ilfov și în municipiul București.

Din cercetări a reieșit că mai multe persoane, acţionând în numele şi interesul societăţilor/PFA-urilor ce desfăşoară în principal activităţi de comercializare a extensiilor de păr, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat.

„Acţionând în numele sau în interesul societăţilor comerciale/PFA-urilor, ar fi ascuns în mod repetat sursa taxabilă cu ocazia efectuării importurilor (fie prin declararea unei cantităţi mai redusă de marfă decât cea importată, fie prin declararea unei valori mai reduse a mărfii importate decât valoarea reală) în scopul sustragerii de la plata taxelor vamale şi a taxei pe valoare adăugată. Marfa importată ar fi fost comercializată fără evidenţierea în actele contabile şi în alte documente legale ale persoanelor juridice a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor astfel realizate. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de peste 1.300.000 de euro. Până la această oră, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicați 4.120 de euro, 4.070 de dolari, 250 de lire, 200 de franci elveţieni şi 17.000 de lei, precum şi 17 telefoane mobile, 8 laptopuri, 3 calculatoare, 11 stickuri de memorie, 4 hard-diskuri externe, o tabletă şi 1 card de memorie”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca, B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Constanţa, B.C.C.O. Bucureşti, B.C.C.O. Piteşti, B.C.C.O. Iaşi, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti și I.P.J. Mureş.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Poliţiei de Frontieră Române – Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti-Otopeni,  al jandarmilor și al inspectorilor antifraudă.

Sandu TUDOR

112

113

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Semiremorcă încărcată cu lemn fără documente confiscată de Poliția Mureș

Distribuie Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au confiscat o semiremorcă în valoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.