Home / Administratie / Bloc de locuinţe din Târgu-Mureş, anvelopat fără autorizaţie de construcţie
Jpeg

Bloc de locuinţe din Târgu-Mureş, anvelopat fără autorizaţie de construcţie

Distribuie

Direcția Poliția Locală Târgu-Mureş a efectuat, în perioada 10 – 21 aprilie, peste 170 de controale pe linia disciplinei în construcții și afișajului stradal, controlului comercial și protecției mediului pentru a rezolva, în conformitate cu atribuțiile date în competență prin Legea nr. 155/2010, diversele probleme constatate sau semnalate pe raza municipiului Târgu-Mureș.

Potrivit directorului executiv al instituţiei, Valentin Constantin Bretfelean, pe componenta disciplină în construcții și afișaj stradal au fost executate 85 de verificări în teren pentru identificarea lucrărilor de construcții neautorizate, care au avut ca rezultat depistarea a două șantiere în care se desfășurau activități de genul celor menționate fără deținerea autorizațiilor prevăzute de Legea nr. 50/1991republicată, fapt pentru care inspectorii au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei, concomitent cu dispunerea imediată a opririi lucrărilor și intrării în legalitate.

„Relevant în acest sens este cazul unei persoane fizice care a demarat lucrări de anvelopare energetică la un bloc de locuințe fără să dețină autorizația de construire necesară potrivit legislației în vigoare, motiv pentru care, în conformitate cu prevederile articolului 26, litera a, din actul normativ susmenționat, a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei și somată să sisteze lucrările până la dobândirea documentelor conforme”, a precizat Valentin Constantin Bretfelean.

 

De asemenea, verificati

O nouă ediție a proiectului “Micii sanitari”

Distribuie Proiectul „Micii sanitari”, devenit deja o tradiție pentru învățământul primar mureșean, se va derula, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.