Home / Galerii Foto / FOTO: Olimpiada Națională de Industrie Alimentară la Colegiul Agricol

FOTO: Olimpiada Națională de Industrie Alimentară la Colegiul Agricol

Distribuie

Olimpiada Națională de Industrie Alimentară pentru clasele XI-XII se desfășoară în perioada 24-28 aprilie în municipiul Târgu Mureș la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”. Olimpiada este organizată de Inspectoratul Școlar Județean Mureș în colaborare cu Colegiul Agricol. În competiție participă 83 de elevi din toată țara. Județul Mureș este reprezentat de elevele Sonia Pol (clasa a XI-a) – calificarea: Industrie Alimentară, de la Liceul tehnologic „Ioan Bojor” din Reghin, și Anamaria Rad (clasa a XI-a) – calificarea: Analiza Produselor Alimentare, de la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu” din Târgu Mureș.

OAP_Agricol (66)

Joi, 24 aprilie, de la ora 18.00, în Sala festivă a Colegiului Agricol a fost organizat un eveniment menit să marcheze deschiderea olimpiadei naționale. În cadrul festivității au luat cuvântul Viorel Socol, directorul Colegiului Agricol, Ioan Macarie, inspector școlar general ISJ Mureș, Lucian Goga, prefectul județului Mureș, Alexandru Cîmpeanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, Arina Modrea, lector universitar la Universitatea „Petru Maior” – președinta Comisiei Centrale de organizare și evaluare, inspectorul de specialitate al ISJ Mureș, Laura Pop, și Dumitru Matei, fostul director al Colegiului Agricol, care a vorbit și în calitate de consilier local.

Găzduirea olimpiadei, o onoare pentru Colegiul Agricol

Viorel Socol, directorul Colegiului Agricol, le-a transmis elevilor și profesorilor participanți la Olimpiada Națională de Industrie Alimentară că „în ciuda vremii capricioase” sunt primiți „cu zâmbetul pe buze și cu frumoasele versuri: „Veniți, privighetoarea cântă și liliacul e-nflorit” (Noaptea de mai – Alexandru Macedonski n.r.). Bucuria a fi prezenți în orașul, în județul nostru, este cu atât mai mare cu cât întâlnirea noastră de acum poate fi un prilej de prietenie viitoare, atât pentru elevii paricipanți cât și pentru cadrele didactice”.

„Suntem încântați de faltul că unitatea noastră școlară a onoarea și bucuria de a găzdui această Olimpiadă Națională din domeniul Industrie Alimentară. Olimpiadă la care se întrec cei mai buni elevi ai celor două specializări: tehnician în industria alimentară și tehnician în analize pentru industria alimentară din toată țara. Dragi elevi, specializarea pe care ați ales-o este una fundamentală și nu numai pentru economia țării, ci mai ales pentru existența fiecăruia dintre noi. Sunteți cei care iubiți viața, sănătatea și, evident, natura care vă oferă materia primă pentru ceea ce înseamnă profesia voastră”, le-a transmis Viorel Socol elevilor. Apoi, a subliniat importanța calității produselor, aspect de care elevii vor trebui să aibă grijă dacă vor să urmeze o carieră în domeniu și le-a urat mult succes.

Scrisori de mulțumire

Șeful ISJ Mureș le-a transmis elevilor că toți sunt câștigători din moment ce au ocazia de a participa la faza națională a olimpiadei. Apoi, Ioan Macarie a ținut să le mulțumească în mod deosebit șefilor din adminstrația locală, prefectului și conducerii Consiliului Județean Mureș, oferindu-le scrisori de mulțumire. „Ceea ce știu eu de ani buni, de când sunt în învățământ, din 1996, este că la noi la Târgu Mureș, întotdeauna Prefectura, primăria și Consiliul Județean sunt cei care necondiționat orice eveniment – nu de această anvergură, poate să fie și de 82 de elevi și de 700, ei întotdeauna ne-au ajutat și ne-au sprijinit. Oricum recunoștința mea este deosebită ăentru acești oameni și aș dori ca în mod public (…) cu aleasă considerație și respect să acord câte scrisori de mulțumire publică”, a spus inspectorul școlar general. „Să transmiteți mai departe în județele dumneavoastră că acești oameni sunt cu totul deosebiți”, a mai spus Ioan Macarie. Apoi, le-a oferit diplome/scrisori de mulțumire prefectului Lucian Goga, președintelui CJ Mureș – Peter Ferenc, primarului municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, consilierului personal al primarului, Claudiu Maior, directorilor Colegiului Agricol: Viorel Socol și Liliana Cozma Matei, director adjunct, și fostului director Matei Dumitru.

După aceea au luat cuvântul Alexandru Cîmpeanu și Lucian Goga, care le-a vorbit elevilor despre responsabilitățile pe care le vor avea dacă vro profesa în domeniul siguranței alimentare. „Veți fi responsabili pentru siguanța alimentară a cetățenilor acestei țări și nu numai!”, le-a spus prefectul județului Mureș. Apoi, au vorbit Arina Modrea și Laura Pop, inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic.

Moment de destindere

La finalul seriei de alocuțiuni cei de la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu” le-au pregătit elevilor și profesorilor veniți în Târgu Mureș la Olimpiada Națională de Industrie Alimentară un moment artistic folcloric, care a fost bine-venit și apreciat. Alex Naghi a cântat, Raul Miron și Adrian Câmpian au dansat, iar Bianca Babuc, Raluca Pop şi Ionuț Linca au jucat două scenete prin care au prezentat câte un obicei specific zonei. De asemenea, Ionuț Linca a cântat și o piesă la saxofon. Elevii au fost ajutați să pregătească momentele de profesorii Amanda Badiu Ponori, Emil Bloj şi Melinda Crăciun.
Potrivit programului olimpiadei, marți, 25 aprilie, de la ora 10.00, s-a desfășurat proba scrisă, iar joi, 27 aprilie, de la ora 8.30 se va desfășura proba practică. Festivitatea de premiere va avea loc tot joi de la ora 15.30.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.