Pe ce loc se situează judeţul Mureş în topul celor mai mari salarii din România Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 930 Vizualizări

Pe ce loc se situează judeţul Mureş în topul celor mai mari salarii din România

Situatia locurilor de munca si a salariilor reprezinta un subiect sensibil in Romania, mai ales in ultimii ani. Care este venitul mediu in fiecare judet? Ce forta de munca exista si cati oameni sunt activi in campul muncii? Acestea sunt intrebari firesti pe care si le pune orice antreprenor indiferent de domeniul sau industria in care activeaza.

Astfel ca departamentul de analiza din cadrul IT Depot care se adreseaza mediului de afaceri prin furnizarea de echipamente hardware ca de exemplu cititoare cod bare si imprimanta etichete , a efectuat o cercetare de piata cu privire la forta de munca disponibila pentru fiecare judet din Romania, scotand la iveala informatii interesante.

Cu ajutorul datelor extrase si oferite de catre Institutul National de Statistica si de Google in ultimii trei ani, a fost analizat interesul muresenilor pentru ofertele de munca disponibile in judet, precum si rata somajului din aceasta zona a tarii sau numarul salariatilor cu acte in regula.

Astfel ca dintr-un total de 343,800 de persoane apte pentru munca in acest judet in anul 2014, 67% dintre acestea lucrau efectiv, fie ca este vorba despre un job full time sau part time. Cifrele din studiul realizat cu sprijinul platformei B2B IT Depot arata ca judetul Mures este situat pe a 16-a pozitie in clasamentul judetelor cu cea mai mare rata de ocupare a resurselor umane. In acest top, pe primele pozitii se afla judetele Caras-Severin, Alba, Gorj si Salaj.

In Mures, in anul 2015, salariul mediu brut a crescut regasindu-l la suma de 2105 lei fata de anul 2016 unde avem o importanta crestere procentuala de 3% respectiv 2168 lei, astfel ca acesta evolueaza de pe locul 16 (2015) catre  topul judetelor cu cele mai mari cresteri ale venitului. Pe primul loc se afla Olt, iar pe ultimul este Buzau.

In ultimele 12 luni, la nivelul judetului Mures, volumul cautarilor pentru locuri de munca a scazut cu 22% fata de anul anterior. Acest lucru evidentiaza faptul ca muresenii s-au informat mai putin despre ofertele de angajare iar acest lucru reprezinta un motiv de ingrijorare din partea angajatorilor chiar si cei interesati de achizionarea solutiilor de software. “Am realizat acesta analiza deoarece monitorizam fluctuatiile din campul muncii si dorim sa venim in intampinarea antreprenorilor cu cele mai complete si convenabile servicii adaptate oricarei activitati de logistica, productie sau retail”, a declarat Ana Maria Dragomir, Project Manager IT Depot.

Sandu TUDOR

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE