Salvamont Salvaspeo Mureș, recomandări de 1 mai Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 275 Vizualizări

Salvamont Salvaspeo Mureș, recomandări de 1 mai

 

În mod tradițional ziua de 1 mai este considerată ca fiind și debutul sezonului estival, iar anul aceasta vom avea cu această ocazie o minivacanță. Pentru ca aceasta să fie cât mai plăcută, echipa Salvamont Salvaspeo Mureș vine cu următoarele recomandări.

Celor care se deplasează cu autovehicule, trebuie să știe că văile care pot fi abordate din valea Mureșului sau valea Gurghiului sunt deschise și practicabile.

Celor care vor să abordeze un traseu turistic montan: în zonele turistice Parcul Național Călimani, Munții Gurghiu, Scaunul Domnului, dată fiind abundența zăpezii acumulate în această iarnă și a ninsorilor din săptămâna trecută, nu se recomandă abordarea traseelor lungi, cu grad mare de dificultate, care tranzitează văi adânci și zone alpine de peste 1.600 m altitudine.

Gradul de avalanșă în unele zone în munții Călimani este între gradul 3 / 4 pe o scară de 5.

Echipați-vă corespunzător mediului montan și condițiilor meteo existente.

Pe perioada minivacanței de 1 mai, patrulele slavamont – salvaspeo Mureș vor fi prezente în următoarele zone turistice, respectiv Munții Călimani, Munții Gurghiu, Sovata și Scaunul Domnului.

În caz de nevoie intervenție echipelor salvamont se solicită prin apel telefonic la numărul de urgență 112 sau apel unic de urgență 0 – SALVAMONT (0752 82 6668), potrivit informațiilor furnizate de Şeful Serviciului Salvamont Mureş, Kovacs Robert.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE