Home / Invatamant / Simpozion internațional despre securitate și criminalistă digitală la UPM

Simpozion internațional despre securitate și criminalistă digitală la UPM

Distribuie

International Symposium on Digital Forensic and Security, ajuns la ediția a cincea, se desfășoară la Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș în perioada 26-28 aprilie. Simpozionul reunește experți din mai multe domenii, organizatorii dorindu-și ca tema generală a manifestirii să fie abordată și redată din perspective multidisciplinare. Astfel , în sălile UPM, conferențiază profesori universitari, cercetători, dar și reprezentanți ai unor companii românești sau multinaționale care activează în domeniul securității digitale.

Foto 3_upm

În 26 aprilie, de la ora 9.30, în Aula Magna a UPM, conferențiar dr. Piroska Haller, președinta comitetului de organizare a simpozionului, Călin Enăchescu, rectorul Universității „Petru Maior”, și Giordano Altarozzi, decanul Facultății de Științe și Litere a UPM, au ținut câte un scurt discurs în deschiderea conferințelor.

Securitatea digitală abordată din perspective multidisciplinare

Piroska Haller a subliniat că unul dintre obiectivele simpozionului este de a face ca problemele legate de securitatea digitală să devină ușor de înțeles pentru toată lumea. „Vom vorbi despre subiecte diferite: cybersecurity, face recognition, optimal security design, on-line signature și multe altele. Sunt multe conferințe care abordează aspecte specific, dar acest simpozion are o tematică mai largă pentru își dorește să aducă împreună experți din domenii diferite, pentru că toți aceaștia conlucrând în domeniul securității fac lumea posibilă. Această conferință are un rol important în identificarea de noi practice de securitate digital și pentru găsirea de idei și subiecte de cercetare”, a spus Piroska Haller. De asemenea, și-a exprimat gratitudinea față de profesorul Asaf Varol – Firat University, Turcia, care a inițiat simpozionul acum cinci ani.

IMG_8314

Securizarea viitorului

Călin Enăchescu s-a arătat încântat de faptul că ediția din acest an a International Symposium on Digital Forensic and Security este găzduită de Universitatea „Petru Maior” și a punctat importanța pentru societate a disciplinelor științifice care țin de securitatea și criminalistica digitală. Enăchescu a spus că rolul oamenilor care activază în aceste domenii este de a securiza viitorul societății nu doar la nivel economic și tehnologic, dar și la nivel spiritual. „Faptul că acest eveniment este organizat de Departamentul de Informatică al Universității „Petru Maior” dovedește încă o dată cât este de important pentru noi să consolidăm cooperarea dintre profesorii universitari și cercetătorii din țara noastră și cei din străinătate”, a mai spus rectorul UPM. Giordano Altarozzi, decanul facultății de Științe și Litere a subliniat la rândul său rolul simpozionului de a crea legături între cercetătorii români și cei din alte țări.

Foto 2_upm

Securitatea cibernetică în lumea reală

Lucrările simpozionului au fost deschise de Dan Gavojdea, Security Global Sales, South & Eastern Europe, Cisco Systems, care a vorbit despre „Cybersecurity for the real world”. Dan Gavojdea a prezentat pe larg despre felul în care compania multinațională pe care o reprezintă vede dezvoltarea amenințărilor și a măsurilor de contracarare ale acestora în mediul online. De asemenea, a amintit și despre reglementările General Data Protection Regulation, care urmează să fie aplicate la nivelul Uniunii Europene din 25 mai 2018. Dan Gavojdea a vorbit și despre faptul că pe lângă protecția prin programe antivirus la fel de importantă este și educarea utilizatorului, deoarece un antivirus nu ne poate apăra de un virus nou pentru că nu-l recunoaște, iar un singur click, al unui singur angajat, pe un link dintr-un mail infectat poate face ca o firmă să-și piardă toată baza de date.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.