Home / BC Mures / Cu bune, cu rele, obiective îndeplinite de BC Mureș

Cu bune, cu rele, obiective îndeplinite de BC Mureș

Distribuie

Sezonul competițional din Liga Națională de Baschet Masculin s-a încheiat pentru BC Mureș Târgu-Mureș. Odată cu disputarea partidei decisive din faza „sferturilor” turneului play-off cu CSU Sibiu, „tigrii” intră în pauza intercompetițională. La nici 48 de ore după ce au cedat cu 82-68 în fața sibienilor și au părăsit competiția, conducerea administrativă, prin președintele Béres Loránd, cea tehnică, prin antrenorul principal Szászgáspár Barnabás, alături de principalul marcator al echipei, Goran Martinic, au făcut un scurt bilanț al sezonului. „Vreau în primul rând să adresez mulțumiri tuturor celor care au sprijinit echipa, au fost alături de ea pe tot parcursul sezonului și și-au adus contribuția la ceea ce am realizat, cei din club, antrenori, jucători, sponsori, suporteri. Cu bune, cu rele, consider că obiectivele pe care ni le-am propus la începutul sezonului au fost îndeplinite. În condițiile date, am jucat totuși o finală în Cupa României și am dus seria cu CSU Sibiu în joc decisiv. Noi, cei din conducere, am început deja să lucrăm pentru sezonul viitor, sperăm împreună cu același staff tehnic și cu majoritatea jucătorilor din lotul actual, cum este și Goran Martinic, aici de față, jucător devenit deja emblematic pentru echpa noastră. Am convingerea că și pe viitor principalii sponsori vor rămâne alături de echipă și avem chiar promisiuni că ni se vor alătura și alți sponsori importanți. Ne dorim să ne menținem cel puțin la același nivel, să oferim un baschet de calitate. Eu sunt un om optimist și sunt convins de acest lucru, altfel nu aș face aceasta”, a rostit președintele BC Mureș. Acesta a mai menționat că s-a depus la Federația Română de Baschet un Memoriu legat de maniera de arbitraj a unor brigăzi care au condus partidele cu CSU Sibiu.

 

Cei rămași au dat dovadă de caracter

Trecut prin toate fazele și neajunsurile care au împiedicat obținerea unor rezultate superioare, antrenorul Szászgáspár și-a manifestat la rândul său mulțumirea de parcursul echipei. „Este greu de făcut în câteva cuvinte o analiză amănunțită, ne-ar lua prea mult timp. Împreună cu George Trif am trăit momente mai bune și am trecut prin perioade mai grele. Numai noi știm de câte ori jucătorii erau cu bagajele făcute, unii au și plecat, dar cei care au rămas au dat dovadă de caracter. Dacă ne uităm în urmă, putem afirma că bilanțul este unul bun, chiar în aceste condiții, ne-am îndeplinit obiectivele pe toate cele trei fronturi. Am trecut de prima fază a grupelor în cupele europene, am jucat finala Cupei României și ne-am calificat în play-off. Aceste rezultate ne-au adus felicitări și din partea Federației și au ajutat România să pornească cu două echipe în ediția viitoare din Campions League”, a prezentat bilanțul pe scurt tehnicianul.

 

„Am învățat din greșeli și ne-am continuat deumul”

În continuare, acesta a mai menționat că, deși echipa a avut momente în care rezultatele puteau fi superioare, la acest lucru au contribuit uneori alți factori și și-a exprimat dorința pentru continuitate. „Dacă în cupele europene nu puteam avea pretenții prea mari, am pierdut finala Cupei României cu U-BT Cluj, cea mai bună echipă a campionatului după părerea mea și a multora, dar am fost la o secundă de câștigarea trofeului. Am învățat însă din greșeli și ne-am continuat drumul. În seria cu Sibiul am ratat șansa de a o încheia pe teren propriu, dar trebuie să ne amintim că uneori nici nu am fost lăsați să jucăm. Am încheiat un sezon totuși cu capul sus, am realizat împreună aceste lucruri și vreau să mulțumesc și eu tuturor celor care au fost alături de noi. Pot spune fără rezerve că sunt mulțumit de tot lotul de jucători, de cum au luptat și ce îmi doresc pentru sezonul viitor este să ne păstrăm un nucleu dintre aceștia, deoarece este foarte greu să alcătuiești o echipă de la zero”, a completat antrenorul Szászgáspár.

bc mures 2Deseori jucătorul cu cele mai multe puncte înscrise, Goran Martinic (foto) a afirmat că dorește să continue cu echipa mureșeană. „Am avut un sezon cu suișuri și coborâșuri, din motivele cunoscute. Am încheiat campionatul regulat pe locul 7, chiar dacă era în puterea noastră să ne clasăm mai bine. Am avut însă marea șansă de a ne califica în semifinale cu Sibiul pe teren propriu, am jucat de la egal la egal, dar în jocul decisiv nu s-a putut mai mult, am avut mari probleme medicale. Latura financiară nu este cel mai important aspect pentru mine, dar este un factor care poate menține echipa, sau poate influența în alcătuirea unul lot puternic. Personal, am avut oferte de la alte echipe, dar dacă decid să rămân în acest campionat, prima mea opțiune este BC Mureș”, a specificat jucătorul muntenegrean.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sportivii de la CSS Târgu Mureș, pe podium la lupte libere

Distribuie În cadrul Campionatului Național Școlar – Reșița 2024, sportivii din cadrul CSS Târgu Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.