Florin Buicu: „Sănătatea este pentru PSD o prioritate asumată, nu numai declarată” Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 279 Vizualizări

Florin Buicu: „Sănătatea este pentru PSD o prioritate asumată, nu numai declarată”

Guvernul Grindeanu a decis bugetarea finalizării dezvoltării rețelei de bănci de țesuturi si organe, prin 4 centre/bănci de țesuturi şi organe ce vor fi construite în România, la București, Timișoara, Iași şi Tîrgu-Mureş.

Investiția ce se va derula pentru perioada 2017-2018, în valoare de aproximativ 30 milioane lei, va cuprinde şi dotarea centrelor de sânge.

„În cazul unor accidente colective cu număr mare de victime care necesită transplant de țesuturi (piele, os, tendon, cartilagii, cornee, membrane amniotică, valve cardiace), se va asigura disponibilitatea unor țesuturi procesate, stocate, carantinate și distribuite, în cele 4 Bănci de Țesuturi ce urmează a fi construite și dotate cu echipamente, repartizate uniform pe teritoriul țării pentru accesibilitate urgentă şi care vor asigura existența în țară a acestor țesuturi. Se asigură astfel tratamentul de urgență al acestor accidentați, evitând importul şi amânarea riscantă a aplicării tratamentului”, a declarat deputatul Florin Buicu, preşedintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor.

Construcția centrului din Tîrgu-Mureş face parte din cadrul  Proiectului 2006/018-147.03.11 – Sprijin pentru autorităţile de sănătate din România pentru implementarea directivelor UE privind băncile de sânge – unităţile de transfuzie – din spitale şi utilizarea terapeutică a ţesuturilor şi celulelor umane.

Investițiile în infrastructura medicală mureșană vor continua prin construcția corpului de clădire nou al Spitalului Clinic Județean de Urgentă, care va reuni blocurile operatorii, Secțiile de ATI şi unitatea de mari Arși pe care Tîrgu-Mureş nu o avea până la acest moment.

Investiția, finanțată de Banca Mondiala, va asigura condiții europene pentru blocurile operatorii si Secțiile de ATI ale spitalului.

Pacienții vor beneficia de asemenea de un nou echipament de radioterapie, care urmează a fi montat in anul 2018. Şi aceasta investiție este asigurată din finanțarea Băncii Mondiale pentru Spitalul Clinic Județean Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE