Home / Sport / Trei din trei pentru junioarele 3 la handbal

Trei din trei pentru junioarele 3 la handbal

Distribuie

Ajunse în fazele semifinale după disputarea celor zonale, toate cele trei echipe de handbal fete de la categoria junioarelor III au obținut calificarea pentru faza a II-a. După fazele județene, echipele din câte 4, 5, sau chiar 6 județe, în funcție de numărul participantelor, s-au întrecut în cursul lunii trecute în fazele zonale. După disputarea acestei faze, un număr de 48 de echipe și-au disputat în cursul săptămânii trecute în 8 localități din țară partidele din prima fază, urmând ca primele două din fiecare grupă să obțină calificarea pentru faza a II-a. Aceasta se va disputa în perioada 19-21 mai, în patru grupe a câte patru de unde vor fi decise cele opt participante la turneul final.

Câștigătoare a seriei II a fost echipa CS Arena Târgu-Mureș (foto 1), care a încheiat grupa de la Plopeni cu maximum de puncte.

Sorții au decis pentru echipa antrenorilor Liana Maria Costea și Dorin Mureșan ca echipa să facă parte din grupă alături de formațiile CSȘ 2 București, LPS Slatina, CSȘ Petroșani, LPS Viitorul Pitești și CSȘ Sfântu Gheorghe. După cele cinci zile de întreceri, în urma unor jocuri bune făcute de tinerele jucătoare ale clubului Arena, acestea au reușit tot atâtea victorii și s-au clasat pe primul loc în grupă, obținând calificarea între primele 16 echipe alături de echipa din Petroșani, clasată pe locul secund. Rezultatele mureșencelor, în ordinea disputării partidelor au fost următoarele: 23-22 cu CSȘ 2 București, 29-21 cu LPS Slatina, 28-23 cu CSȘ Petroșani, 27-26 cu LPS Viitorul Pitești și 35-17 cu CSȘ Sfântu Gheorghe.

Lotul deplasat la Plopeni a fost alcătuit din: Nadia Borz, Both Edina, Szász Boglárka, Veres-Filep Iringa, Berki Beátrix, Kacso Andrea, Alexia Ungur, Cristiana Jimborean, Olivia Opriș, Kocsis Tamara, Márton Henrietta, Gál Anna, Len Ildiko, Corina Lupei (componentă a Centrului Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea și a Lotului Național de Cadete). De la acest turneu a lipsit interul dreapta, Luciana Bercea, care a suferit o accidentare în penultima etapă din campionatul regulat, fiind nevoită să ramână acasă pentru a-și continua programul de recuperare.

olimpicTraseul celorlalte echipe mureșene în prima fază

Câștigătoare a titlului la această categorie de vârstă în urmă cu doi ani, CS Olimpic Târgu-Mureș (foto 2) a evoluat în grupa I, la Călărași. Clasată pe locul secund, formația clubului condus de Mihaela și Claudiu Evi și-a păstrat „asul în mânecă” pentru fazele superioare. „Galben albastrele” au obținut în cele cinci partide trei victorii, un rezultat de egalitate și a pierdut la limită o partidă, clasându-se pe locul secund, după Chimia Râmnicu Vâlcea, dar obținând calificarea. Rezultatele obținute au fost, în ordinea disputării meciurilor: 31-14 cu Rapid București, 23-24 cu Chimia Râmnicu Vâlcea, 28-19 cu Activ Plopeni, 41-13 cu Axiopolis Cernavodă și 22-22 United Galați. În faza următoare „olimpicele” vor face parte din grupa B, alături de CS Arena Târgu-Mureș, CSH Art Galați și CS Pheonix Baia-Mare, localitatea nefiind încă stabilită. Clubul târgumureșean nu își rezumă doar aici activitatea pentru acest sezon, deoarece la sfârșitul acestei săptămâni, de vineri până duminică, ambele echipe, fete și băieți de la categoria juniorilor II vor disputa și ele prima fază semifinală, fetele la Râmnicu Vâlcea, băieții la Oradea.

Cea de-a treia calificată este cea a Clubului Sportiv Pegasus Târgu-Mureș, calificată la rândul ei pentru fazele semifinale, la categoriile fetelor de la junioare III, IV și V. Prima grupă a obținut deja biletele pentru faza a doua, după ce a câștigat grupa VI, disputată la Sfântu Gheorghe. Mureșencele au învins pe rând cu 30-22 HC Buhuși, 36-14 cu CSȘ Sibiu, 24-23 cu CSȘ 2 Baia Mare, 29-19 cu LPS Banatul Timișoara, a pierdut în ultima etapă cu 22-23 în fața CSȘ 6 București, dar a încheiat pe primul loc la golaveraj. În grupa C din care vor face parte se mai află echipele CSM București, LPS Iași și Gr. Șc. Energetic Râmnicu Vâlcea.

Este un pas înainte pentru handbalul târgumureșean, care se străduiește să revină acolo unde se afla cândva.

 

 

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.