„Cred că este cel mai bun rezultat al lotului județului Mureș la Olimpiada Națională de Limba Engleză” Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 2526 Vizualizări

„Cred că este cel mai bun rezultat al lotului județului Mureș la Olimpiada Națională de Limba Engleză”

„Cred că este cel mai bun rezultat al lotului județului Mureș la Olimpiada Națională de Limba Engleză. Nu-mi amintesc să mai fi fost atâtea premii într-un an”, mi-a spus Crsitina Poruțiu, profesoară la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”. În ciuda condițiilor foarte proaste, „înfiorătoare” de cazare oferite de organizatori, care au determinat-o pe Monica Șerb, profesoară de limba engleză la „Papiu”, cea care a însoțit lotul, să se mute împreună cu elevii la o pensiune, aceștia au reușit să obțină rezultate extraordinare. „Toți elevii din Mureș au reușit note peste 9”, a precizat Cristina Poruțiu. „De aceea, rezultatele sunt cu atât mai spectaculoase cu cât toată lumea s-a prezenat la un nivel extraordinar de înalt”.

Primul an cu două secțiuni

Olimpiada, desfășurată în Pitești, a fost organizată pe două secțiuni: secțiunea A standard, pentru elevii care studiază limba engleză 2-3 ore pe săptămână, și secțiunea B – bilingv intensiv, pentru cei care au 4-6 ore pe săptămână. „Această diferențiere se face de anul acesta, pentru că nu era echitabil ca cei care au 2-3 ore pe săptămână să concureze cu cei care fac 5-6 ore pe săptămână”, a explicat Cristina Poruțiu, care a participat în calitate de membru în comisia națională a olimpiadei.
Concursul a cuprins două probe: scris și oral. „S-a acordat câte un premiu I. Au fost foarte puține situații în care au fost elevi cu aceeași medie și atunci s-a acordat câte două premii, cred că au fost doar două situații de acest fel. Au fost aproximativ 40-45 de candidați la fiecare secțiune”, a precizat Cristina Poruțiu. Apoi, a subliniat faptul că pe lângă cunoștințele de limba engleză elevele și elevul din lot au și o cultură generală foarte bogată, lucru care a contribuit foarte mult la rezultatele obținute.

Trei eleve de la Papiu, premiate la Olimpiada Națională de Engleză

Trei eleve de la Colegiu Național „Alexandru Papiu Ilarian” au obținut premii. Astfel, Sara Gorea, elevă în clasa a XI-a C (științele naturii, intensiv engleză) a obținut Premiul I la secțiunea B, Iris Pătrașcu din clasa a X-a A (matematică-informatică, bilingv engleză) a obținut Mențiune la secțiunea B și, tot Mențiune, la aceeași secțiune, a obținut Andreea Alexandra Pop, elevă în clasa a XII-a A (matematică-informatică, bilingv engleză).
„Cele 3 fete premiate sunt excepționale nu doar ca nivel de limba engleză, dar și ca abilități de vorbit în public alcătuind discursuri pe teme complexe cu o lejeritate pe care o conferă vasta cultură generală de care dispun. Toate 3 citesc enorm în ciuda profilului real la care studiază”, mi-a spus Briena Stoica, una dintre profesoarele de la Papiu ale elevelor.
„Andreea Pop este o abonată a olimpiadelor și anul trecut a luat locul al treilea, acum a reușit prima mențiune la secțiunea B – intensiv bilingv”, mi-a spus Cristina Poruțiu.

Andreea Rusu de la Unirea, Premiul II

Andreea Rusu, elevă a Colegiului Național „Unirea” din Târgu Mureș a reușit să opțină Premiul al II-a la Olimpiada Națională de Limba Engleză, secțiunea A. „Este foarte inteligentă, harnică și ambițioasă. Este interesată de problemele subtile ale gramaticii și scrie foarte frumos subiectele de writing. Este foarte atentă la detalii”, mi-a spus Adrian Costea, profesorul de engleză al Andreei, elevă în clasa a X-a la profilul matematică-informatică, intensiv informatică.
Din lotul care a participat la Olimpiada Națională de Limba Engleză, care a avut loc în perioada 24-28 aprilie în Pitești, județul Argeș, au mai făcut parte: Teodora Chindea, clasa a IX-a, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” (secțiunea A); Adriana Răchită, clasa a IX-a, Colegiul Național „Unirea” (secțiunea B); și Vlad Cociș, clasa a XI-a, Colegiul Național „Unirea” (secțiunea A).

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE