Muzică, business & viața de cuplu – wokshopuri la Festivalul Internațional de Jazz pentru Studenți Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 199 Vizualizări

Muzică, business & viața de cuplu – wokshopuri la Festivalul Internațional de Jazz pentru Studenți

 

Până la programul de competiție și la concerte, Festivalul Internațional de Jazz pentru Studenți ne propune și un program matinal antrenant. Vor avea loc, începând din a doua zi a festivalului, joi, 11 mai, până duminică 4 worshopuri: Sárik Péter – „Oare ce este jazz-ul?”, Gyárfás István și Alex Man – „Chitara în jazz”, Mihai Godoroja – „Jazz-ul şi Blues-ul în media”, și Florian Lungu – „Influenţa jazz-ului în viaţa de cuplu”.

Organizatorii celei de a 9-a ediții a Festivalului Internațional de Jazz pentru Studenți, care se desfășoară în Târgu Mureș, în perioada 10-14 mai, Casa de Cultură a Studenților, Asociația Culturală Partitura și Jazz&Blues Club au susținut o conferință de presă miercuri 3 mai, la showroom-ul Toyota de pe Calea Sighișoarei.

József Demeter speră ca workshopurile de anul acesta să atragă mai mulți participanți decât cele din anii precedenți. „Ne-am pregătit foarte mult pentru workshopurile de anul acesta. Am în vățat și din București, Budapesta sau Cluj câte ceva”, mi-a spus József Demeter, de la Jazz&Blues Club. Un aspect important legat de programarea festivalului este că anul acesta se va desfășura de miercuri până duminică, față de edițiile precedente când festivalul începea duminica și se termina la mijlocul săptămânii. „Vineri, sâmbătă, duminică pot să vină mai mulți oameni și la workshopuri – oameniii și din alte domenii sau mai în vârstă, nu doar studenții și elevii”.

Sárik Péter va susține workshopul „Oare ce este jazz-ul?” (surs foto: sarikpeter.hu)

Ce este jazzul?

Primul workshop va avea loc joi, 11 mai, între orele 10.00 și 12.00, la Jazz&Blues Club, în sala mare, și va fi susținut de Sárik Péter, unul dintre cei mai importanți jazzmani din Ungaria, care va încerca să răspundă întrebării „Oare ce este jazzul?”. Workshopul va fi susținut în limbile maghiară și engleză, iar pentru cei care au nevoie de traducere în limba română aceasta va fi asigurată de organizatori. József Demeter m-a asigurat că, pornind de la întrebarea din titlul workshopului, Sárik Péter va ridica multe altele și va oferi răspunsuri pe care nu le vom găsi pe youtube. „De exemplu, ce legătură are jazzul cu sexul – e marea întrebare, până la urmă. În plus, chestia aceasta va fi abordată și de Florian Lungu – Moșu, în limba română.”

Jazzul & businessul

Vineri, de la aceași oră, în Sala Bunker, Mihai Godoroja va susține workshopul „Jazz-ul şi Blues-ul în media”. „Este cel pe cae îl aștept eu cel mai mult din festival, workshopul lui Godoroja despre marketingul în jazz – businessul. Cum să promovezi un festival, cum să te promovezi pe tine, cum să promovezi un concert – sunt întrebări mari și pentru noi. Am fost împreună cu Dana Matic (PR manager Jazz&Blues n.r.) la dânsul la București și cred că nu ne-ar fi ajuns o săptămână să rămânem acolo. Noi avem în cap că trebuie să facem cumva, dar e totul invers cum spune el că trebuie făcut”, mi-a spus József Demeter.

Gyárfás István și Alex Man – „Chitara în jazz”

Sâmbătă, tot în Bunker, tot de la ora 10.00, este programat workshopul „Chitara în jazz” cu Gyárfás István și Alex Man. „Despre Alax Man și Gyárfás István n-am ce să spun, ei sunt cei mai buni chitariști români și maghiari, sunt și prieteni și în fiecare an au un workshop excepțional de fain”, consideră József Demeter.

Jazzul și viața de cuplu

Florian Lungu va vorbi duminică, de la ora 10.00, în sala mare de la Jazz&Blues Club, despre „Influenţa jazz-ului în viaţa de cuplu”. „Florian Lungu – Moșu poate să povestească ore în șir pe tema asta o să fie și o prezentare video”, mi-a spus József Demeter. Apoi, a subliniat că în afară de workshopul de chitară, la celelalte poate participa oricine, pentru că nu se cântă, fiind deschise unui public mai larg.

Abonamentele la Festivalul Internațional de Jazz Studențesc/International Youth Jazz festival costă 100 de lei, iar biletele pentru o zi sunt 25 de lei și se pot cumpăra de la Casa Berii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE